Bram Ooijen Bram Ooijen
20/03/2023 16:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2023 16:00

Binance reageert op Amerikaanse senatoren, zwijgt over financiële data

Nieuws
Bitcoin beurs Binance aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouder

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

In de wereld van cryptocurrency is Binance een van de grootste spelers. De afgelopen tijd zijn er echter zorgen over de activiteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten. Drie Amerikaanse senatoren hebben Binance om informatie gevraagd over onder meer hun balans en het Anti-Money Laundering beleid. Binance heeft hierop gereageerd, maar er blijft nog veel onduidelijk over de activiteiten van het bedrijf in de VS.

Worldcoin crypto staakt al zijn activiteiten in Spanje, maar waarom?
Worldcoin crypto staakt al zijn activiteiten in Spanje, maar waarom?

Reactie van Binance

Binance heeft onlangs gereageerd op een brief van drie Amerikaanse senatoren. In de brief uitten zij hun zorgen over de activiteiten van Binance in de Verenigde Staten. Zo zou Binance volgens de senatoren onder meer proberen om Amerikaanse regelgevers te ontwijken en sancties te omzeilen. Ook zou Binance betrokken zijn geweest bij het witwassen van minstens 10 miljard dollar. De senatoren verzochten Binance om informatie over hun balans en Anti-Money Laundering (AML) beleid te geven.

Hoewel Binance heeft gereageerd op de brief van de senatoren, bleef het stil over de financiële data waar de senatoren om vroegen. Wel gaf Binance aan dat de informatie naar Amerikaanse regelgevers was gestuurd. Binance’s Chief Strategy Officer, Patrick Hillman, erkende eerder gemaakte fouten en stelde dat het bedrijf inmiddels stevige Know Your Customer (KYC) en AML beleid heeft ontwikkeld. Echter, over de zorgen van de senatoren wat betreft de transparantie van Binance werd niet ingegaan in de reactie van het bedrijf.

Advertentie

Binance en Binance.US: afzonderlijke entiteiten?

De senatoren verzochten Binance ook om documentatie over de relatie tussen Binance en Binance.US. Binance heeft eerder verklaard dat de twee bedrijven afzonderlijke entiteiten zijn met onafhankelijk management en bedrijfsvoering.

In februari van dit jaar startte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek naar Binance.US vanwege vermeende connecties tussen ondernemingen en Binance CEO, Changpeng Zhao. Een onderzoeksrapport suggereerde ook dat Binance betrokken was bij een overdracht van ongeveer $400 miljoen aan fondsen van een Binance.US-account naar een onderneming die werd beheerd door Zhao.

Wat is Notcoin en waarom stijgt deze nieuwe crypto met 300%?
Wat is Notcoin en waarom stijgt deze nieuwe crypto met 300%?

Onduidelijkheid blijft bestaan

Hoewel Binance heeft gereageerd op de brief van de Amerikaanse senatoren, lijkt de onduidelijkheid rondom de activiteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten niet te zijn verdwenen. In de reactie van Binance werd de financiële informatie, die werd gevraagd door de senatoren, ontweken. Er werd geen duidelijkheid verschaft over de transparantie van het bedrijf. Het blijft dus afwachten hoe dit verder zal ontwikkelen en of er meer informatie naar buiten zal komen over de activiteiten van Binance in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie