Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2022 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 17:09

Binance sluit Russen uit van crypto handel door nieuwe EU sancties

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance comparte lo que el gran capital espera del futuro de Bitcoin

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Ook Binance, de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, sluit nu gebruikers uit Rusland uit van zijn handelsplatform. Dat kondigt de enorme crypto-beurs aan in een nieuwe statement, gepubliceerd op 21 april.

Binance zal voortaan geen diensten meer verlenen aan investeerders in Rusland die crypto bezitten ter waarde van 10.000 euro of meer. Dat betekent dat Russen buiten Rusland of Russen met minder dan €10.000 aan crypto nog wel Binance kunnen blijven gebruiken.

Russische investeerders die wel onder deze groep vallen mogen alleen nog maar hun crypto of geld van het platform opnemen. Andere diensten, waaronder handelen, zijn niet meer toegankelijk voor hen via Binance.

De nieuwe maatregel vloeit voort uit een nieuwe ronde van sancties tegen Rusland vanuit de Europese Unie. Eerder kwam al naar buiten dat de Europese sancties ook voor crypto gelden.

“Binance moet de sector blijven leiden bij het implementeren van deze sancties. We zijn van mening dat alle andere grote beurzen binnenkort dezelfde regels moeten volgen.”

Aldus de crypto-beurs. De maatregel heeft te maken met zorgen dat rijke Russen als de oligarchen massaal crypto zouden gebruiken om sancties te omzeilen. Daar is echter vooralsnog geen bewijs voor. Dat zou mogelijk in de toekomst kunnen veranderen als het aan een wetsvoorstel van de Russische belastingdienst ligt.

Niet iedereen in de crypto-gemeenschap is hier overigens blij mee. Zij zijn van mening dat crypto open en toegankelijk voor iedereen moet zijn en niemand mag uitsluiten op politieke gronden. Echter maakt Rusland het vrij moeilijk om nog onpartijdig te blijven.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance exchange maakt rare blunder

Binance maakte gisteren een grote blunder. Een nieuw emoji van het bedrijf op Twitter leek wel heel erg op een swastika, een oud symbool dat door de Nazi’s werd overgenomen. Dat gebeurde zelfs op de verjaardag van Hitler waardoor mensen zeer sceptisch zijn hoe dit had kunnen gebeuren. Binance heeft de emoji snel verwijderd en zegt:

“Dat was natuurlijk heel gênant. We weten niet zeker hoe die emoji door verschillende beoordelingslagen is gekomen zonder dat iemand het opviel, maar we hebben het probleem onmiddellijk gemarkeerd, verwijderd en het nieuwe emoji-ontwerp wordt op dit moment uitgerold.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie