Thom Derks Thom Derks
28/02/2023 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2023 12:15

‘Binance stuurde $1,8 miljard aan onderpand naar hedgefondsen’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance mag Voyager deal toch doorzetten van rechter

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Als we de informatie van Forbes mogen geloven, dan stuurde Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, het afgelopen jaar voor 1,8 miljard dollar aan kapitaal naar hedgefondsen. Het angstaanjagende is dat die 1,8 miljard dollar bedoeld was om de stablecoins van zijn gebruikers te dekken. Volgens het artikel stuurde Binance dit onderpand naar hedgefondsen als Alameda Research en Cumberland/DRW, zonder zijn gebruikers te informeren.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Loog Binance over stablecoin dekking?

Het lijkt erop dat Binance op bepaalde momenten loog over de dekking van zijn stablecoins. Volgens blockchain data van 17 augustus tot en met begin december, was er voor 1 miljard dollar aan B-peg USDC tokens geen onderpand aanwezig. Een B-peg USDC token is een digitale replica van de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde USD Coin (USDC).

Als je het aan Patrick Hillman, de hoofdstrateeg van Binance, vraagt is er helemaal niets aan de hand. Het versturen van de fondsen naar verschillende wallets is volgens hem een normale gang van zaken. “Er was geen sprake van vermenging van fondsen, want er zijn wallets en er is een grootboek”, aldus Hillman tegenover Forbes.

Advertentie

Binance CEO noemt het FUD

Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van Binance, reageert op het stuk van Forbes via Twitter. Hj laat weten dat de beurs in ieder geval nooit tegoeden van klanten investeerde of op een andere manier verwerkte, zonder toestemming van de gebruikers. Ook beschuldigt hij de Forbes auteurs ervan dat zij blijkbaar niet goed weten hoe blockchain technologie of crypto exchanges werken.

“Ze lijken de basis van hoe een exchange werkt niet te begrijpen. Het staat onze gebruikers vrij om hun activa op elk gewenst moment op te nemen. Onze gebruikers moeten ook eerst storten op Binance om te kunnen opnemen, die ook gemakkelijk te traceren zijn op de blockchain. Het artikel negeert gemakshalve de stortingstransacties.”

Aldus Zhao. Het artikel vergelijkt Binance met het ingestorte FTX, maar CZ zegt dat Binance anders is. Ook zegt CZ dat hij teleurgesteld is dat zijn Chinese achtergrond weer benoemd wordt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie