Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Binance voert upgrade uit en sluit acht uur lang haar deuren, hoe gaat bitcoin reageren?

‘s Werelds grootste cryptocurrency exchange Binance zal komende nacht om 03.00 uur een upgrade uitvoeren. Binance zal daarom acht uur lang niet te gebruiken zijn, en gezien het grote handelsvolume van de exchange kan dit nog wel eens een aanzienlijk effect op onder andere bitcoin (BTC) en Binance Coin gaan hebben.

Zo is het gebruikelijk voor crypto-traders om nog voor een dergelijk upgrade hun posities sluiten om geen onnodig risico te lopen. Het is daardoor waarschijnlijk dat de BTC-prijs in een dip terecht komt. Hoe erg die dip zal zijn is lastig te voorspellen.

- Advertentie -

Wel weten we dat de bitcoin-prijs tijdens de vorige upgrade bijna halveerde, van $6.000 naar $3.000. Alleen zal bitcoin deze keer niet de enige cryptocurrency zijn die beïnvloed zal worden door de Binance-upgrade.

Binance’s eigen cryptocurrency Binance Coin, een altcoin die sterk in waarde wist te stijgen ondanks de crypto-winter, zal hoogstwaarschijnlijk ook hinder gaan ondervinden van de upgrade.

Het is voor velen niet duidelijk waarom Binance de upgrade precies uitvoert. Changpeng Zhao verzekert klanten er echter van dat hun tegoeden veilig zijn. Binance heeft een speciaal fonds voor klanten, waar 10% van alle transactiekosten naar toe gaan. Dit Secure Asset Fund for Users (SAFU), biedt extra beveiliging mocht er iets misgaan waardoor tegoeden van klanten verloren gaan.

De upgrade vindt op 12 maart, drie uur ‘s nachts Nederlandse tijd plaats. Tijdens de upgrade kan er geen crypto gestort, verhandeld of opgenomen worden. Het onderhoud zal naar verwachting 8 uur lang duren schat Binance. Let dus op dat het ook langer dan de geschatte 8 uur kan duren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.396,43 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.396,43 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...