binance_zet_in_op_groeiambities_afrika

Binance zet in op groeiambities in Afrika

0

Benjamin Rameau, een bestuurders van Binance Labs liet weten dat Afrika in het middelpunt van Binance’s groeistrategie staat. Het bedrijf verwacht namelijk dat het continent een van de belangrijkste nieuwe markten zal worden, met een van de jongste populaties die steeds meer toegang tot technologie verkrijgt. In juni opende Binance onder andere de eerste crypto beurs in Uganda, waar Uganda Shilling pairs werden aangeboden.

Een tegendraadse strategie

Rameau schrijft in zijn blog over de redenen voor Binance’ haar focus op Afrika. Zo trekt Rameau een vergelijk met het Azië uit de jaren ‘60; een onderbediend continent met veel potentie. Volgens Rameau zijn de tegendraadse strategieën, die zo succesvol bleken te zijn in Azië in het kickstarten van een economisch wonder, ook van toepassing in het Afrika van de 21e eeuw.

Wat de ontwikkelende markten verder aantrekkelijk maakt, zo legt Rameau uit, is dat crypto hier de mogelijkheid heeft om een compleet nieuwe financieel systeem op te zetten. Daarentegen ziet men in het westen voornamelijk competitie met de diepgewortelde maar gebrekkige bestaande systemen. Een voorbeeld hiervan is het jonge Afrikaanse land Zuid-Soedan, waar maar 9% van de volwassenen over een bankrekening beschikt.

Ook het hiervoor genoemde Uganda heeft een grote groei meegemaakt in de ontwikkeling van haar financiële systemen over de laatste jaren, zo laat een World Bank report weten. Het aantal volwassenen in het land met toegang tot ontwikkelde financiële diensten is met meer dan 100% toegenomen sinds 2009. Echter blijft dit percentage als totaal van de volwassene bevolking alsnog laag, zo rond de 16%.

Voor Binance betekent dit dat er een enorme kans ligt voor groei binnen het continent. Afrika heeft namelijk een hele generatie van miljoenen technologisch vatbare jongeren die mogelijk het crypto ecosysteem als een eerste ervaring met een financieel systeem zal hebben. Hierdoor kan crypto worden vormgegeven tot het standaard financieel systeem in het continent. Dit zou wereldwijd een grote boost zijn voor crypto acceptatie en adoptie, zo liet Rameau weten:

Toegang tot financiële diensten voor sparen, lenen en bescherming zullen het kapitaal leveren voor het financieren van ondernemers, meer veiligheid voor het plannen van pensioenen en hulp bij rampen. Optimisme voor de toekomst kan hernieuwd worden als mensen de vrijheid geboden wordt om risico’s te nemen. Huishoudens zullen minder kinderen hebben en meer investeren per kind voor educatie als ouders hun pensioenen kunnen pre-financieren. Dit zal de sleutel zijn tot de modernisatie van Afrikaanse economieën.

Industrialisatie, economie en stabiliteit

Volgens Rameau is het 20e-eeuwse model van industrialisatie, met het opzetten van grote industriële parken niet langer relevant in de 21e eeuw. In de gedecentraliseerde wereld kunnen technologieën zoals 3d-printen en goedkoop transport lokale fabricage ondersteunen. Het verwerpen van het huidige industriële model maakt het voor Afrika mogelijk om competitief te kunnen zijn in de globale economie.

Een andere grote reden voor Binance om enthousiast te zijn over de toekomst in Afrika is dat crypto het mogelijk kan maken om het continent te helpen integreren. Het continent met meer dan een miljard mensen heeft maar weinig regionale handel; dankzij oude restricties en drempels tot handel is het vaak makkelijker voor Afrikaanse landen om te handelen met Europa dan met hun buurlanden. Echter zal het gebruik van blockchain-technologie, met onder andere een erkend middel van waardeopslag en smart contracts, helpen om de Afrikaanse bureaucratie te vermijden.

Ook zal de introductie van de crypto economie in Afrika helpen om jongeren meer kansen te bieden door middel van outsourcing-mogelijkheden vanuit rijkere regio’s. Zulke groei zal op haar plaats ook helpen met huidige politieke vraagstukken rondom het continent, zoals het omlaag brengen van de stroom jonge Afrikaanse immigranten naar Europa.

Rameau noemt tot slot ook het nut van crypto als een stabieler alternatief voor de zwakke nationale fiat valuta’s van vele Afrikaanse landen en het ontwijken van incompetente of misdadige overheden. Het nut van crypto hiervoor is al aangetoond in Zimbabwe, een land dat berucht is om de torenhoge inflatie.

Volgens Rameau is Binance een Afrikaans bedrijf, evengoed als dat het een Aziatisch of Europeaans bedrijf is, gezien de decentralisatie van de organisatie het mogelijk maakt om zowel aan lokale omstandigheden aan te passen en een globaal bedrijf te zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws