Timo Bult Timo Bult
19/06/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2022 19:04

Bitcoin Balansen van Exchanges Nemen in Rap Tempo Af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Balansen van Exchanges Nemen in Rap Tempo Af

Foto: Lightboxx/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers zit al een tijd in een diep dal. Voor investeerders is het wachten op de bodem, maar waar die ligt weet niemand. Toch zien we hier en daar voorzichtig wat positieve signalen. Zo liet on-chain analyseplatform Santiment gisteren in een tweet zien dat de bitcoin balansen op exchanges aan het afnemen zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin balansen exchanges nemen in rap tempo af

Waar het bitcoin aanbod op exchanges als Binance in mei nog flink toenam, toen de koers een diepe dip maakte, zien we nu het tegenovergestelde gebeuren. Dat laat Santiment zien aan de hand van on-chain data.

On-chain data is data rechtstreeks afkomstig van de Bitcoin blockchain. Aan de hand van deze informatie deelde Santiment gisteren de volgende grafiek:

“Het aanbod van Bitcoin op exchanges is snel gedaald. Na een opleving van paniekverkopen begin mei, is dit een indicatie dat hodlers die tijdens deze daling bleven geloven in BTC, op dit moment tevreden zijn met de volatiele markten en bereid zijn om het uit te zitten.”

Advertentie

0,6% van totale bitcoin supply stroomde weg bij exchanges

Op de grafiek valt te zien dat na de toename in mei, het aanbod eigenlijk alleen maar is afgenomen. Dit wordt over het algemeen als een positieve ontwikkeling gezien.

Wel was er een kleine toename in instromen te zien toen de prijs recentelijk even hard onderuit ging. Maar over de afgelopen vijf dagen zou maar liefst 0,6% van het totaal aantal bitcoins in omloop weg zijn gestroomd bij de crypto exchanges!

Of dit ook uiteindelijk een signaal is dat de verkoopdruk afneemt blijft afwachten. Positief is het natuurlijk wel dat de recente dalingen vooralsnog niet hebben gezorgd voor een enorme toename in bitcoins die naar exchanges worden verstuurd.

Gisteren dook de BTC koers onder de enorm belangrijke prijszone van $20.000. Maar op het moment van schrijven weet de koers enigszins te herstellen en dit prijsniveau te testen. Een herstel hierboven zou een positief teken kunnen zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie