Roy van Krieken Roy van Krieken
19/06/2022 12:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2022 12:53

Bitcoin Koers Herstelt Voorzichtig Richting $20.000 Na Bloedbad

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Koers Herstelt Voorzichtig Richting $20.000 Na Bloedbad

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Gisteren was een historische dag voor de koers van Bitcoin (BTC). Voor het eerst sinds december van 2020 was de prijs van bitcoin namelijk lager dan $20.000. Het was zelfs de eerste keer ooit dat een vorige all-time high als support verloren ging. Na het zakken tot de $17.600 begon de koers van bitcoin echter voorzichtig met een herstel. Op dit moment hikt de koers zelfs weer tegen de $20.000 aan.

Bitcoin strategie helpt Jörgen aan 150% winst – laag risico, hoog rendement
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt, maar het gevaar is nog niet geweken

Hoewel het natuurlijk niet vervelend is om te zien dat de bitcoin koers nog tekenen van leven vertoont, wil dat allerminst zeggen dat de ellende in de markt nu voorbij is. De koers bevindt zich nog altijd onder de $20.000 en voordat dit punt daadkrachtig doorbroken wordt kunnen we eigenlijk niet spreken van een trendommekeer of reversal.

De zone rond de $20.000 werd al langere tijd gezien als een sterke zone van support, maar doordat deze gisteren verloren is gegaan, is diezelfde zone van support veranderd in resistance. 

Het is dus op dit moment simpelweg nog onmogelijk om met enige vorm van zekerheid te stellen dat we de bodem gisteren gezien hebben. Ja, er is sprake van een mooie bounce, maar als de koers niet op de korte termijn terug boven de $20.000 kan geraken is het meest voor de hand liggende scenario nog altijd een verdere daling. Toch bestaat er natuurlijk een kans dat de $17.600 wel degelijk de bodem was. Dit zullen we, zoals gewoonlijk, echter pas achteraf te weten komen.

Advertentie

Waar ligt de bodem voor BTC?

Als we rejecten op het $20.000 level aan de onderkant dan zou de koers van bitcoin zomaar nog eens een behoorlijke stap verder naar beneden kunnen maken. Hoewel het moeilijk is om te zeggen waar de koers in dat geval kan blijven hangen, zijn er wel nog een aantal zones van mogelijke steun aan te wijzen. 

Vooral de zone rond $14.000 zou mogelijk een verdere diepe daling een halt toe kunnen roepen. Dat zou echter wel betekenen dat de bitcoin koers vanaf hier met nog eens 30% moet zakken. Het is echter een scenario waar investeerders rekening mee moeten houden.

Wat denkt de Bitcoin community?

We vroegen onlangs ook aan de Crypto Insiders community waar zij dachten dat de bitcoin bodem gevormd zou worden. Het sentiment onder de Crypto Insiders lezers is niet bepaald positief, doch nuchter. Een overgrote meerderheid verwacht namelijk dat de bodem voor bitcoin een stuk lager ligt dan de huidige koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie