Timo Bult Timo Bult
26/06/2020 18:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2020 18:51

Bitcoin (BTC) betaalkaartprovider Crypto.com staakt diensten voor onbepaalde tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) betaalkaartprovider Crypto.com staakt diensten voor onbepaalde tijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende crypto-betaalkaartprovider Crypto.com stopt voor onbepaalde tijd met zijn diensten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het nieuws volgt nadat het Duitse betaalbedrijf Wirecard een enorm bedrag “kwijtraakte.”
Wirecard, een bedrijf dat creditcards en betaalkaarten uitgeeft, kwam onlangs in het nieuws nadat het €1,9 miljard kwijt was geraakt. De verduisterde tegoeden lijken met opzet te zijn verdwenen. Het auditbedrijf Ernst & Young vermoedt dat het om boekhoudfraude gaat.
Het drama kreeg recentelijk een nieuwe wending. Niet geheel onverwachts heeft de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de UK FCA, de dochteronderneming dat in het VK geregistreerd staat, restricties opgelegd vanwege het schandaal. Het bedrijf “mag niet over activa of fondsen beschikken, mag geen gereguleerde activiteiten uitoefenen, moet een verklaring op zijn website plaatsen en aan klanten communiceren dat het niet langer is toegestaan om gereguleerde activiteiten uit te voeren.”
In andere woorden, het mag vrijwel niets meer doen. Een aantal crypto-bedrijven dat gebruikmaakt van de betaalkaarten van Wirecard hebben dan ook aankondigingen op hun websites geplaatst dat zij niet langer hun services kunnen bieden in het VK en Europa. Crypto.com kondigt aan:

Ons is zojuist verzocht alle activiteiten met betrekking tot onze kaartprogramma’s in het VK en Europa stop te zetten. Onze klanten in die twee regio’s kunnen hun kaarten niet opwaarderen of transacties uitvoeren vanaf eind vandaag.

Voor hoelang de kaarten van Crypto.com niet zullen werken is onduidelijk. De tegoeden van klanten zijn volgens het bedrijf veilig. Daarnaast zou het bedrijf op zoek zijn naar een nieuwe provider om de diensten voort te kunnen zetten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie