Kevin Schijven Kevin Schijven
25/08/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2021 17:04

Bitcoin (BTC) beurs Coinbase onder vuur: duizenden klanten kwaad over klantenservice na hack van accounts

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) beurs Coinbase onder vuur: duizenden klanten kwaad over klantenservice na hack van accounts

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de enorme Amerikaanse cryptocurrency-exchange, ligt onder vuur. De beursgenoteerde bitcoin beurs zou een “verschrikkelijke” klantenservice leveren nadat hackers de accounts van duizenden klanten hebben leeggeroofd.

CNBC meldt op 24 augustus dat duizenden klanten aanklachten hebben ingediend tegen het bedrijf omtrent de slechte klantenservice. CNBC zegt dat dat zij een groot aantal klanten hebben gesproken die allemaal beweren dat hun accounts zijn leeggeroofd, en dat Coinbase niet reageert op hun e-mails.

Een van deze klanten, Tanja Vidovic, meldt in een interview dat zij maar liefst $168.000 aan crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kwijt is. Zij ontving in april meerdere notificaties dat haar wachtwoord werd aangepast, vervolgens zag zij dat haar rekening vrijwel compleet was leeggeroofd.

Vidovic zegt dat zij tevergeefs herhaaldelijk contact via de telefoon probeerde op te nemen met Coinbase. Het duurde uiteindelijk meer dan een maand voordat zij weer überhaupt bij haar account kon en ze heeft nog steeds niets van de gestolen crypto teruggezien.

Dat is maar een van vele voorbeelden, zegt CNBC. Ook op Twitter zijn klanten massaal aan het klagen. Uit meerdere reacties blijkt dat veel mensen al maandenlang niet meer bij hun account kunnen.

CNBC meldt dat sinds 2016 maar liefst 11.000 aanklachten zijn ingediend tegen Coinbase, het overgrote deel omtrent de klantendienst. De hackers hebben hoogstwaarschijnlijk toegang gekregen tot de Coinbase accounts met behulp van SIM swapping. Dit is een vorm van identiteitsdiefstal waarmee hackers toegang krijgen tot telefoons van anderen en vervolgens ook exchange accounts. Daar komt bij dat de klantenservice van Coinbase zeer onderbemand lijkt te zijn.

Coinbase kondigde vorige week nog aan dat het bedrijf maar liefst $500.000 en 10% van alle winst in cryptocurrencies gaat investeren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie