Timo Bult Timo Bult
12/10/2020 13:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2020 13:17

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX stelt nieuwe compliance officer aan in hoop schade te beperken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange BitMEX stelt nieuwe compliance officer aan in hoop schade te beperken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

BitMEX, de bekende cryptocurrency exchange die de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws is geweest, heeft een nieuwe chief compliance officer aangesteld. Het bedrijf hoopt hiermee alsnog te kunnen voldoen aan alle vereisten die worden gesteld aan exchanges, maar of het op tijd is blijft op dit moment nog de grote vraag.
BitMEX is een van de grotere exchanges in de crypto-sector. Lange tijd was het voor klanten niet vereist om zich te verifiëren. Om die reden werd de exchange dan ook recentelijk aangeklaagd door de CFTC, de financiële toezichthouder in de VS. Daarnaast deed het Amerikaanse ministerie van justitie er nog een schepje bovenop. Ook zij klaagden de exchange namelijk aan.
Hierdoor bevindt BitMEX zich in een benarde situatie. Beleggers trekken hun bitcoins (BTC) bij het platform weg en de oprichters hangen een gevangenisstraf en zware boetes boven het hoofd. Met de aanstelling van Malcolm Wright hoopt het bedrijf achter BitMEX, 100x Group, de schade nog enigszins te kunnen beperken.
Wright is een ervaren persoon op het gebied van compliance. Hij werkte eerder bij de crypto exchange Diginex en ging later aan de slag bij Revolut. Met zijn 30 jaar ervaring op het gebied van compliance zou hij dus zeker zijn steentje bij kunnen dragen. Wright schrijft in de aankondiging:

“Voor mij is compliance niet onderhandelbaar en een voorwaarde voor beurzen om te worden omarmd door zowel regelgevers als institutionele investeerders, […] Mijn visie is dat 100x Group, via het BitMEX-platform, een leidende rol speelt bij het vormgeven van hoe de industrie samenwerkt met toezichthouders om ervoor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van digitale markten.”

De vraag blijft of BitMEX de recente klap kan overleven. Het aantal bitcoins dat handelaren bij de exchange weghaalden is de afgelopen tijd namelijk fors gestegen. Vooral andere exchanges lijken daar nu van te profiteren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie