Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase heeft nu 35 miljoen retail en institutionele klanten

Met meer dan 35 miljoen gebruikers wereldwijd, verdeeld over 100 verschillende landen is cryptocurrency-exchange Coinbase een van de populairste exchange ter wereld. Coinbase, gevestigd in San Francisco, maakte onlangs cijfers bekend waaruit blijkt dat zij nog steeds nieuwe gebruikers ontvangen en daarmee de grootste gereguleerde crypto exchange zijn.

Ze hebben ruim 35 miljoen gebruikers waaronder institutionele klanten en retail klanten. Ten opzichte van vorig jaar zijn ze 5 miljoen gebruikers rijker. Alistair Milne, CIO van Atlanta Digital Currency Fund, wat een verlengde is van een Engelse bedrijf Atlanta Investments hedge fund uit Londen, plaatste een jaar geleden een spreadsheet op Twitter waarin de groei van Coinbase weergegeven werd.

- Advertentie -

In de grafiek wordt een groei van 5 miljoen gebruikers weergegeven over een tijdsbestek van 10 maanden. Daar zijn nu dus nog eens 5 miljoen bij gekomen. Er werd echter niet vermeldt of alle gebruikers ook daadwerkelijk actief zijn. In het rapport kwam ook naar voren dat steeds meer traditionele investeerders interesse tonen in Coinbase. Ze geven aan dat steeds meer grote conservatieve institutionele investeerders een belegging doen, ze maken hierbij gebruik van Coinbase om direct posities in te nemen als onderdeel van hun strategie.

Coinbase is blij met deze ontwikkeling omdat dit altijd hun doel is geweest. Het Prime platform van Coinbase is hier bijvoorbeeld uitsluitend voor bedoeld. Het platform biedt investeerders een kans om bedrijfsgelden te investeren. Daarnaast bieden ze middels Coinbase Custody ook een service om op een veilige manier digitale valuta op te slaan.

Coinbase nam naar eigen zeggen ook een belangrijke rol aan in het Decentralized Finance (DeFi) domein. De flinke opmars en het succes dat de sector de afgelopen tijd doormaakte is deels te danken aan Coinbase, al zeggen ze zelf. Afgelopen maand voegde Coinbase de inmiddels populaire DeFi-crypto Compound toe, en gaven ze in december de kans om DAI te kunnen verdienen door het innemen van een Collateralized Debt Position (CDP) op het Maker platform.

Hoewel de exchange in het artikel aangaf dat DeFi zeer waardevol zal zijn op de lange termijn, waarschuwen ze ook voor de hype. De markt staat nog steeds in zijn kinderschoenen. Echter blijft Coinbase wel zijn best doen om nieuwe DeFi projecten te ondersteunen middels hun platform.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.037,27 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.037,27 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...