Timo Bult Timo Bult
20/11/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2021 13:15

Bitcoin (BTC) exchange FTX.com voegt deze 3 altcoins toe, koersen stijgen hard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX.com voegt deze 3 altcoins toe, koersen stijgen hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De notering van nieuwe cryptocurrencies aan een crypto exchange is vaak interessant nieuws. Het kan er namelijk voor zorgen dat de altcoin in kwestie een nieuwe toestroom van investeerders ziet. Crypto exchange FTX.com noteerde deze week drie nieuwe altcoins op zijn handelsplatform; BOBA Network (BOBA), Gala (GALA) en Genopets (GENE).

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

BOBA Network (BOBA)

BOBA Network is een 2-layer schalingsprotocol dat Ethereum (ETH) transacties goedkoper moet maken. Dit doet het door Optimistic Rollups te gebruiken waarmee gas fees lager worden en het aantal transacties dat Ethereum kan verwerken toeneemt.

BOBA kwam deze week nog in het nieuws. Onlangs hield het project namelijk een airdrop en OMG Network (OMG) bezitter kwamen in aanmerking voor gratis BOBA tokens. Na de airdrop stortte OMG echter volledig in waarmee duidelijk werd dat een groot aantal OMG houders hun crypto alleen voor de airdrop in bezit hadden.

BOBA kan nu dus op FTX verhandeld worden. De altcoin presteert extreem goed de afgelopen periode. Coingecko schat de prijs in op $3,96 (de token is nog jong dus de markt wordt nog niet volledig gevolgd). Dat zou een stijging van maar liefst 300% zijn over de afgelopen 24 uur.

Advertentie

Gala (GALA)

Gala is een project dat zich richt op de gaming wereld. Het doel van de ontwikkelaars is om blockchain spellen te ontwikkelen die mensen ook echt willen spelen. Spelers kunnen non-fungible tokens (NFT) van games kopen en meebeslissen over de koers van spellen binnen het Gala Games ecosysteem.

Ook Gala Games doet het goed de afgelopen periode. Over de afgelopen 24 uur staat de altcoin 46% in de plus. De populariteit van het project lijkt vooral voort te vloeien uit de nieuwe interesse in de ontwikkeling van het Metaverse!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Genopets (GENE)

Genopets is een op Solana (SOL) gebaseerd project dat hier tevens enigszins op aanhaakt. Ook Genopets ontwikkelt namelijk een spel op de blockchain, echter kunnen spelers GENE verdienen door in het echte leven actief te zijn. Het project noemt dit ook wel het “Move-to-earn” concept. Hoeveel je verdient hangt af van hoeveel stappen je zet. Die stappen worden gemeten door je telefoon. Een interessant en uniek project!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie