Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
29/10/2020 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2020 19:04

Bitcoin (BTC) exchange FTX lanceert "getokeniseerde aandelen," wat zijn dat?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX lanceert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende crypto exchange FTX is gestart met de handel in “fractional stock offerings” oftewel tokenized producten die de aandelen van wereldwijde bedrijven vertegenwoordigen. De lancering van het product vond plaats op 29 oktober meldt Bloomberg en splitst de duurdere aandelen zoals Tesla op in kleinere eenheden waardoor investeerders met een kleiner kapitaal ook kunnen investeren in grotere derivaten.
FTX heeft deze dienst opgezet samen met de door Duitsland gelicentieerde investeringsfirma CM-Equity en het tokenisatiebedrijf Digital Assets AG, en heeft nu meer dan een 12 aandelen en crypto beschikbaar voor handel op FTX, inclusief gefractioneerde Tesla- (TSLA), Apple- (APPL) en Amazon (AMZN) -derivaten.


Volgens de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, weerspiegelen de fractionele aandelen de realiteit van de hedendaagse sector en de particuliere investeerders daarvan. De CEO stelt dat zowel crypto als de traditionele handel gestaag een breder publiek hebben aangetrokken met nieuwe marktdeelnemers die binnenkomen. Deze nieuwe handelsmogelijkheden sluiten dan ook volledig aan bij de interesses en mindset van deze nieuwe investeerders..

“Deze producten laten een krachtige toekomst zien, waarin activa worden gedigitaliseerd en handelaren een onbeperkt creatief potentieel hebben om hun overtuigingen over de markten te uiten”

Handelaren die zijn gevestigd in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden die beperkt zijn door FTX, komen niet in aanmerking voor toegang tot de gefractioneerde aandelen van de beurs. FTX baseert zijn activiteiten vanuit Hong Kong, maar is eigendom van het in Antigua en Barbuda gevestigde moederbedrijf FTX Trading Limited. Volgens FTX zelf, zal het handelen begin volgende week officieel van start gaan.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie