Home Nieuws Wallets en Exchanges Bitcoin (BTC) exchange FTX lanceert "getokeniseerde aandelen," wat zijn dat?

Bitcoin (BTC) exchange FTX lanceert “getokeniseerde aandelen,” wat zijn dat?

- Advertentie -

De bekende crypto exchange FTX is gestart met de handel in “fractional stock offerings” oftewel tokenized producten die de aandelen van wereldwijde bedrijven vertegenwoordigen. De lancering van het product vond plaats op 29 oktober meldt Bloomberg en splitst de duurdere aandelen zoals Tesla op in kleinere eenheden waardoor investeerders met een kleiner kapitaal ook kunnen investeren in grotere derivaten.

FTX heeft deze dienst opgezet samen met de door Duitsland gelicentieerde investeringsfirma CM-Equity en het tokenisatiebedrijf Digital Assets AG, en heeft nu meer dan een 12 aandelen en crypto beschikbaar voor handel op FTX, inclusief gefractioneerde Tesla- (TSLA), Apple- (APPL) en Amazon (AMZN) -derivaten.

Volgens de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, weerspiegelen de fractionele aandelen de realiteit van de hedendaagse sector en de particuliere investeerders daarvan. De CEO stelt dat zowel crypto als de traditionele handel gestaag een breder publiek hebben aangetrokken met nieuwe marktdeelnemers die binnenkomen. Deze nieuwe handelsmogelijkheden sluiten dan ook volledig aan bij de interesses en mindset van deze nieuwe investeerders..

“Deze producten laten een krachtige toekomst zien, waarin activa worden gedigitaliseerd en handelaren een onbeperkt creatief potentieel hebben om hun overtuigingen over de markten te uiten”

Handelaren die zijn gevestigd in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden die beperkt zijn door FTX, komen niet in aanmerking voor toegang tot de gefractioneerde aandelen van de beurs. FTX baseert zijn activiteiten vanuit Hong Kong, maar is eigendom van het in Antigua en Barbuda gevestigde moederbedrijf FTX Trading Limited. Volgens FTX zelf, zal het handelen begin volgende week officieel van start gaan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.766,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.494,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.541,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.549,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.585,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...