Timo Bult Timo Bult
04/09/2021 16:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2021 16:37

Bitcoin (BTC) exchange FTX neemt LedgerX over, FTT schiet meteen met 50% omhoog naar nieuw record!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX neemt LedgerX over, FTT schiet meteen met 50% omhoog naar nieuw record!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse tak van de snelgroeiende crypto-exchange FTX.com heeft het bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) derivatenplatform LedgerX overgenomen. FTX.US krijgt hiermee de mogelijkheid om zijn diensten in de Verenigde Staten flink uit te breiden.

Wet- en regelgeving omtrent crypto is wereldwijd een lastig punt voor bedrijven die actief zijn in deze sector. In de VS gelden andere, en vaak strengere regels. Daarom hebben meerdere internationale exchanges een apart handelsplatform gericht op de Amerikaanse markt. Zo ook FTX, dat de markt in de VS bedient met FTX.US. Deze takken zijn vaak minder uitgebreid en hebben bijvoorbeeld geen derivatenproducten.

Uit een persbericht blijkt dat de exchange LedgerX heeft overgenomen. LedgerX is een door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) goedgekeurde exchange dat derivaten aanbiedt aan zowel retail als institutionele investeerders. FTX.US kan met de acquisitie nu dus gereguleerd derivaten aan gaan bieden. Voorheen had FTX enkel een spot exchange in de VS.

De President van FTX.US, Brett Harrison, zegt over de nieuwe aanwinst:

“Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal voor onze snelgroeiende Amerikaanse activiteiten en is een belangrijk onderdeel van onze strategie om gereguleerde cryptoderivaten naar onze Amerikaanse gebruikers te brengen. We zijn van mening dat de integratie van onze technologische mogelijkheden, productportfolio en grote balans met LedgerX zal ons vermogen om innovatieve producten aan te bieden aan alle Amerikaanse cryptocurrency-handelaren verbeteren.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX Token naar nieuw record

Het FTX Token (FTT) reageerde bijzonder positief op het nieuws. Niet lang nadat het nieuws bekend werd gemaakt, schoot FTT met meer dan 50% in waarde omhoog. De altcoin zette zelfs een all-time high (ATH) neer van $70. Sinds 1 januari dit jaar staat FTT bijna 1.000% in het groen wat de snelle groei van de exchange dit jaar onderstreept.

Wereldwijd is FTX druk bezig om zijn positie binnen de crypto-markt te versterken. Eind augustus schoot de exchange Liquid Global te hulp. Die exchange kreeg te maken met een grote hack waardoor veel gebruikers op het punt stonden om veel geld te verliezen. FTX bood een helpende hand.

Ook Nederlanders zullen de aggressieve strategie van FTX merken. Het bedrijf nam eerder nog de zeer populaire portfolio tracker-app Blockfolio over. In juli veranderde het de naam van de app naar FTX en werd tevens het logo aangepast.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie