Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin (BTC) exchange QuadrigaCX was piramidespel en dood CEO was niet de reden voor verliezen’

Iedereen in de crypto-gemeenschap kent het verhaal wel van de Canadese cryptocurrency-exchange QuadrigaCX. De exchange ging vorig jaar ten onder doordat de CEO, Gerald Cotten, overleed en de private keys mee zijn graf in nam. 76.000 gebruikers verloren hierdoor $170 miljoen aan cryptocurrencies. De Canadese autoriteiten constateerden onlangs echter dat op basis van hun bevindingen, QuadrigaCX de karakteristieken had van een piramidespel.

Toen de prijs een stevige daling inzette in 2018 gebruikte Cotton het geld wat nieuwe investeerders deponeerden in hun accounts om andere gebruikers uit te kunnen betalen. Door de daling zat de exchange namelijk met een liquiditeitsprobleem. Dit soort praktijken vallen volgens de Canadese autoriteiten onder de noemer piramideschema.

- Advertentie -

Verder lapte de exchange nog meer regels aan zijn laars, er klopte niets van de verificatiemethodes. Er was geen toezicht op veiligheid waardoor frauderen zeer gemakkelijk was. Cotton gebruikte de geldstromen om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien. En hij verloor veel geld door slechte investeringen te doen met het geld van zijn eigen investeerders. De OSC verklaarde dat de dood van Cotton zelf niet gezorgd heeft voor verliezen van de investeerders.

Er is een theorie in omloop dat Cotton zijn eigen dood in scène zou hebben gezet om er zo vandoor te kunnen gaan met de bitcoin van QuadrigaCX. De OSC is verder niet van plan om verdere juridische stappen te ondernemen aangezien Cotton overleden is en QuadrigaCX failliet is. Het geld wat nog beschikbaar was wordt overgedragen aan een faillissementsrechtbank.

De OSC waarschuwt investeerders voor dergelijke partijen, er blijken namelijk meer van dit soort exchanges te zijn waarbij de veiligheid niet op orde is. Ze dringen er dan ook op aan om goed onderzoek te doen voor je investeert.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.229,42 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.229,42 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...