Kevin Schijven Kevin Schijven
16/09/2020 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2020 13:15

Bitcoin (BTC) futures handelsvolume op Bakkt schiet naar all-time high (ATH)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) futures handelsvolume op Bakkt schiet naar all-time high (ATH)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het dagelijkse handelsvolume van bitcoin (BTC) futurescontracten op Bakkt is plotseling omhooggeschoten en heeft een nieuw all-time high (ATH) gevestigd. Dat kondigt het bedrijf 16 september aan op Twitter:


Bakkt is het institutionele handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE). Verwachtingen omtrent dit platform waren hooggespannen, ondanks dat de lancering telkens werd uitgesteld. Toen het platform eindelijk lanceerde, rond deze tijd vorig jaar, bleek het handelsvolume echter teleurstellend te zijn.
Bakkt meldt dat het een nieuw record heeft gevestigd met meer dan $200 miljoen aan verhandelde contracten op 15 september, een toename van 36% ten opzichte van het vorige record. De Bakkt Volume Bot (niet geaffilieerd met Bakkt) meldt dat er maar liefst 17.745 contracten zijn verhandeld op 15 september, een toename van 61% ten opzichte van de dag ervoor, al ligt de waarde juist net onder de $200 miljoen.
https://twitter.com/BakktBot/status/1306115788995260424
Ook blockchain-analysebedrijf Skew Markets bevestigt het record. Echter zegt Ecoinometrics, tevens een analysebedrijf, dat het aantal contracten die daadwerkelijk zijn afgesloten voor fysieke afwikkeling in bitcoin, niet groeit. In tegenstelling tot de meeste andere beurzen die bitcoin futures aanbieden, worden de contracten op Bakkt ook daadwerkelijk met bitcoin afgewikkeld.


Het handelsplatform is van plan binnenkort de Bakkt App uit te brengen. Mensen kunnen op de website van Bakkt zich vast aanmelden voor de app.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie