Timo Bult Timo Bult
12/01/2021 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2021 10:48

Bitcoin (BTC) handelsvolumerecord PayPal verdubbelt te midden van grote correctie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelsvolumerecord PayPal verdubbelt te midden van grote correctie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Enkele dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen dat de betalingsreus PayPal een nieuw record qua bitcoin (BTC) handelsvolume had bereikt. Het duurde niet lang voordat dat record gebroken werd. Gedurende de correctie gisteren werd het record namelijk verdubbeld!
PayPal biedt sinds de tweede helft van 2020 de mogelijkheid aan Amerikaanse klanten om binnen PayPal bitcoin te kopen. Door naar het handelsvolume van de cryptocurrency exchange itBit te kijken krijgen we een beeld van hoeveel deze klanten kopen via PayPal.
itBit is namelijk de exchange van Paxful, het bedrijf dat door PayPal is aangewezen om de bitcoin aankopen te faciliteren. Het handelsvolume kwam in 2020 langzaam op gang maar zag sinds begin 2021 een toename van maar liefst +960%. Gisteren werd een nieuwe all-time high (ATH) neergezet van $242,5 miljoen wat een indicatie is dat steeds meer klanten bitcoin kopen via PayPal.
Volgens Alex Saunders, CEO van Nuggets News, is dit een teken dat de retail investeerders zijn gearriveerd. In een tweet schrijft hij:

“Retail is gearriveerd. @PayPal heeft gisteren $242 miljoen aan crypto-verkopen verwerkt. Dat is bijna het dubbele van het vorige record.”


Op dit moment is het alleen nog voor Amerikanen mogelijk om bitcoin te kopen bij PayPal, echter heeft het bedrijf aangegeven de mogelijkheid binnenkort ook internationaal te willen lanceren. Met zijn ruim 300 miljoen gebruikers kan PayPal dus een belangrijke bijdrage leveren aan de adoptie van bitcoin.
Toch is niet iedereen even blij met de manier waarop PayPal het aanpakt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun bitcoins niet van het platform afhalen, iets wat volgens sommigen indruist tegen het principe van Bitcoin. Met Bitcoin zou iedereen namelijk financieel onafhankelijk moeten kunnen zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie