Timo Bult Timo Bult
29/07/2020 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2020 14:44

Bitcoin (BTC) hardware wallet-fabrikant Ledger getroffen door hack

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) hardware wallet-fabrikant Ledger getroffen door hack

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende hardware cryptocurrency wallet-fabrikant Ledger is slachtoffer geworden van een hack. Hierbij zouden gegevens van ongeveer een miljoen klanten zijn buitgemaakt, echter zijn financiële gegevens veilig gebleven. Dit meldt Ledger in een vandaag verschenen blogartikel.
Ledger is een van de bekendste en grootste hardware wallet-fabrikanten ter wereld. Het bedrijf is voornamelijk bekend van zijn Ledger Nano S, een van de veiligste middelen om cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) mee op te slaan.
Het nieuws dat het bedrijf slachtoffer is geworden van een hack komt daarom voor velen als een verrassing. Een onderzoeker die meedeed aan Ledgers bug bounty-programma, een soort wedstrijd om kwetsbaarheden binnen platformen of software op te sporen waarvoor deelnemers een vergoeding ontvangen als zij iets vinden, deed melding van het probleem. De onderzoeker trok op 14 juli bij Ledger aan de bel vanwege de kwetsbaarheid.
Middels een API-sleutel zouden hackers namelijk de e-commerce- en marketing-database van het bedrijf kunnen aanvallen. Terwijl Ledger op 14 juli de kwetsbaarheid meteen op kon lossen, heeft een hacker eerder al op 25 juni succesvol een aanval uit kunnen voeren. In het blogartikel schrijft Ledger:

“Alleen contact- en bestelgegevens waren hierbij betrokken. Dit zijn vooral de e-mailadressen van ongeveer 1 miljoen van onze klanten. Na onderzoek hebben we ook kunnen vaststellen dat een subset van hen ook zichtbaar was: voor- en achternaam, telefoonnummer en bestelde product (en).”

Ledger benadrukt dat betaalinformatie, wachtwoorden en crypto-tegoeden niet in gevaar zijn geweest. De klanten waarvan informatie is gestolen zijn op de hoogte gebracht. Ledger waarschuwt klanten daarnaast voor eventuele phishing-pogingen door de hackers die zij met de gestolen informatie kunnen uitvoeren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie