Rico Engelbarts
22/08/2020 11:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2020 11:21

Bitcoin (BTC) op exchanges flink afgenomen sinds corona crash, een bullish signaal?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) op exchanges flink afgenomen sinds corona crash, een bullish signaal?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Data van Glassnode toont aan dat exchanges nog maar 2,6 miljoen bitcoin (BTC) in bezit hebben. Bitfinex heeft in de afgelopen 12 maanden ruim twee derde van het aantal bitcoin van zijn exchange weg zien wegstromen. De laatste keer dat we dit zagen was in november 2018.
De eerste trend waarin gebruikers massaal geld van exchanges afhaalden begon na Black Thursday. Na die dag is er ruim 300.000 BTC van de exchange afgehaald. Dit kan gezien worden als bullish, het kan suggereren dat investeerders voorlopig niet van plan zijn om hun crypto’s te verkopen. Dit ondersteunt de recente bull run die bitcoin doormaakte, waar bitcoin van $5.000 omhoog schoot naar $12.000.
De ene exchange is harder geraakt dan de ander, Bitfinex had bijvoorbeeld 200.000 BTC in hun kluis voor Black Thursday, nu is daar nog slechts 60.000 BTC van over. Niet elke exchange is echter zo hard geraakt, zo blijkt.
Glassnode komt wel vaker met interessante gegevens omtrent bitcoin. Zo liet het onlangs in een rapport zien dat ruim 97% van de bitcoin nu meer waard is dan toen het gekocht werd. Glassnode schreef toen:

Historisch gezien, wanneer het percentage UTXO’s in winst de drempel van 95% overschrijdt, ziet BTC aanzienlijke winsten in een korte periode – meestal rond de 2 tot 3 maanden, hoewel soms korter.

Op dit moment lijkt er van verdere stijgingen echter nog geen sprake. Bitcoin zakte de afgelopen 24 uur namelijk flink terug. De altcoins corrigeerden daarnaast mee naar beneden waarmee veel van de altcoins die de afgelopen week nog flink konden stijgen, weer hard terugzakken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie