Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2020 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 13:08

98% van bitcoin (BTC) is nu meer waard dan toen het gekocht werd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
98% van bitcoin (BTC) is nu meer waard dan toen het gekocht werd

Het kopen van bitcoin (BTC) is op 97,6% van alle dagen sinds 28 april 2013 winstgevend geweest. Dat meldt Calendar Profit, een Twitteraccount dat de winstgevendheid van bitcoin volgt, op 18 augustus:


Dit cijfer zakte terug naar zo’n 70% medio maart, toen het coronavirus uitbrak in het Westen en de koers van bitcoin sterk daalde samen met alle financiële markten wereldwijd.
Ook blockchain onderzoeksbureau Glassnode meldt in een nieuw rapport dat 97,6% van unspent transaction outputs (UTXO) in de winst staat.
Een UTXO is een niet-uitgegeven transactie-uitvoer. De bitcoin die mensen op hun wallets hebben staan bestaan uit meerdere UTXO’s. In essentie bezitten mensen niet daadwerkelijk de bitcoin op hun wallets, maar eerder de rechten om deze te versturen via UTXO’s.
Vorige week rapporteerde Glassnode al dat dit cijfer de 95% voorbij was gestegen en in het nieuwe rapport meldt Glassnode dat UTXO’s boven 95% in de winst een zeer bullish signaal is voor bitcoin.

Historisch gezien, wanneer het percentage UTXO’s in winst de drempel van 95% overschrijdt, ziet BTC aanzienlijke winsten in een korte periode – meestal rond de 2 tot 3 maanden, hoewel soms korter.

Dat betekent dat maar 2,4% van UTXO’s aangemaakt werden toen de koers boven de huidige prijs van ongeveer $12.000 lag. Volgens Glassnode kan dit een signaal zijn dat bitcoin naar nieuwe hoogtes zal stijgen.

Het feit dat meer dan 97% van de UTXO’s momenteel winst maakt, betekent dat er minder dan 3% is ontstaan ​​toen de prijs hoger was dan nu. Langere periodes op dit niveau en hoger zijn kenmerkend voor bull-runs terwijl BTC naar nieuwe recordhoogtes beweegt.

Bitcoin (BTC) heeft momenteel moeite met de $12.000. De koers is al meerdere malen hierboven uitgestegen in de afgelopen dagen, maar zakt vervolgens telkens weer eronder. Op het moment van schrijven staat de prijs op $11.800.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie