Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/04/2020 06:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2020 06:03

Bitcoin (BTC) optieplatform van Binance meteen een succes

Nieuws
Bitcoin (BTC) optieplatform van Binance meteen een succes

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vicepresident van Binance Futures, Aaron Gong heeft onlangs in een interview met Cointelegraph aangegeven dat Binance de grootste optie handelsplaats van de crypto markt is geworden met een totaal volume van $295 miljoen. Gong zegt dat ze op 14 april hun concurrenten hebben verslagen als het om dagelijks volume gaat, een dag na hun officiële lancering. Met de handel willen zij een probleem aanpakken wat bestaat in de crypto werled bij het handelen van opties, namelijk hoge kosten, lage liquiditeit en grote spreads.
Een optie geeft de koper het recht om crypto te kopen voor een vooraf afgesproken prijs (een call optie) of het recht te verkopen voor een vooraf afgesproken prijs (put optie). De vooraf afgesproken prijs noemen ze ook wel de “strike price” in het Engels of de “uitoefenprijs” in het Nederlands.
Als een koper een Binance Call optie koopt met een uitoefenprijs van $7.000 en een premie van $100 maakt de koper pas winst als de koers van bitcoin (BTC) hoger ligt dan $7.100. Dit is dus de uitoefenprijs plus de premie. Mocht de koers dit punt helemaal niet raken en expireren, of zelfs dalen naar $6.500 zal de investeerder alleen zijn premie kwijt zijn.
Gong vertelde dat het hem opviel dat bestaande crypto optie aanbieders veel verschillende expiratiedata hadden en verschillende uitoefenprijzen. Ook was te zien dat opties die out-of-the-money waren en ver weg waren van de expiratiedatum niet of amper verhandeld werden. Gong heeft hierom de constructie bedacht waarmee gebruikers via Binance optiecontracten kunnen verhandelen. De contracten zijn een versimpelde versie van de traditionele opties en is speciaal ontworpen voor de particuliere gebruikers en biedt daarom een lage drempel om in te stappen. De exchange maakt gebruik van de Amerikaanse variant van opties in tegenstelling tot de Europese versie. Het grootste voordeel hiervan is dat gebruikers de opties kunnen uitoefenen wanneer zij dit zelf willen.
Binance biedt Bitcoin (BTC)/Tether (USDT) optie contracten aan en zijn ontworpen voor de hele korte termijn. Binance is hier zelf ook de market maker en zorgt dus voor de liquiditeit en de quotering van de prijzen.
Gong gaf in het interview ook aan dat zij plannen hebben om verdere derivaten toe te voegen aan hun platform, om zo investeerders een manier te geven om te hedgen. Dit is onder andere bedoeld voor miners die onder druk kunnen komen te staan in aanloop naar de halving van Bitcoin. Met futures kunnen miners de prijs van te voren vaststellen en zijn hierdoor zeker over wat ze zullen ontvangen per bitcoin.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie