Rico Engelbarts
28/07/2020 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2020 19:08

Bitcoin (BTC) peer-to-peer platform LocalBitcoins voegt tools toe voor traceren transacties

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) peer-to-peer platform LocalBitcoins voegt tools toe voor traceren transacties

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De voormalige anonieme peer-to-peer bitcoin (BTC) exchange LocalBitcoins heeft nieuwe tools toegevoegd aan zijn platform om daarmee activiteiten te kunnen traceren op de blockchain. De tools worden verstrekt door het statistiekenbedrijf Elliptic met als doel criminelen voor te blijven, zo stelt Coindesk.
Dinsdag kondigde LocalBitcoins aan dat ze de Navigator risk analysis tool en Lens wallet screener gaan gebruiken om zo makkelijker criminelen op te kunnen sporen. Verschillende analisten en bedrijven die zich bezighouden met data op de blockchain claimen dat LocalBitcoins het grootste deel van het criminele geld ontvangen dat binnenkomt via crypto’s.
Het platform uit Helsinki heeft onlangs flink de regels aangescherpt als reactie op de nieuwe Europese AMLD5 regels. Deze nieuwe maatregelen legde extra druk op lokale crypto-ondernemingen. Als reactie op de aangescherpte regels vanuit de Finse overheid stopte LocalBitcoins met cash transacties. In de plaats daarvan werden nieuwe klanten verplicht om identificatie aan te leveren. Iraanse klanten zijn vanaf heden uitgesloten om zaken te kunnen doen bij LocalBitcoins, mogelijk als reactie op de sancties vanuit de Amerikaanse overheid.
Dergelijke veiligheidsmaatregelen hebben als gevolg gehad dat er ruim 50% minder crypto’s richting de dark web verstuurd zijn volgens Tom Robinson, directeur van Elliptic. Deze maatregelen dragen direct bij aan het tegengaan van de directe geldstroom naar markten op de dark web. Doordat deze bedrijven strenger controleren op KYC en AML zien we dat het aantal transacties daalt. Criminelen denken nu twee keer na voor ze geld uitcashen vanaf de dark web middels grote exchanges zegt Robinson.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie