Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) wallet met bijna $1 miljard aan bitcoin nog niet gekraakt, kunnen quantum computers helpen?

Er gaat momenteel een wallet de ronde die meer dan $715 miljoen aan bitcoin (BTC) bezit. Veel opportunistische hackers proberen de wallet te hacken nadat ze de wallet code kregen van mede hackers.

Alon Gal, een uitvoerend technologisch officer van het netwerk beveiligingsbedrijf Hudson, is naar eigen zeggen nu in het bezit van de wallet waar 69.000 BTC op staat. Momenteel zetten programmeurs alle zeilen bij om het wachtwoord te achterhalen om het ‘wallet.dat‘ bestand te kraken. De hackers die zich bezighouden met het kraken van de wallet zijn er in de afgelopen twee jaar nog niet in geslaagd om het wachtwoord te achterhalen. Op Twitter schreef Gal dit:

- Advertentie -

Hij maakte in zijn tweet een grapje over het gebruiken van de quantumcomputer van Google. Quantum computers zijn een verhit punt ter discussie in de crypto wereld. Er worden meerdere vragen gesteld over de ontwikkeling, en voornamelijk de snelheid van ontwikkeling van deze machines. Wat is de impact van quantum computing op cryptografische systemen zoals bitcoin?

Hedendaagse quantum computers zijn gelukkig nog bij lange na niet krachtig genoeg om cryptografische systemen te kunnen kraken, al zijn er wel bedrijven op de been die zich bezighouden met het ontwikkelen van sterkere computers.

Honeywell, een grote jongen in de industrie, kondigde aan dat zij een quantum computer kunnen leveren met een volume van 64, ver boven het vermogen van voorgaande modellen. Ze kondigde in juni aan dat zij een team van onderzoekers en wetenschappers op de ontwikkeling van de quantum computers hebben gezet. Om te kunnen meten hoe snel en krachtig een computer is gebruiken onderzoekers verschillende termen waaronder het aantal computing bits (qubits), de kracht van onderlinge connecties tussen qubits en de efficiëntie.

Volgens Dragos Ilie, quantum computer en encryptie onderzoeker van het Imperial College in Londen, kan het toevoegen van meer qubits leiden tot het het destabiliseren van het systeem. Een argument van Ilie was bijvoorbeeld dat Google maar 53 qubits heeft.

Echter zei hij wel dat het waarschijnlijk pas mogelijk is om bitcoin of een ander financieel systeem te kraken als je 1500 qubits hebt.

Er bestaat een mogelijkheid dat de wallet die Gal wil kraken veel minder bitcoin bevat dan er wordt beweerd. Gal zegt gewaarschuwd te zijn door iemand die zegt dat de wallet mogelijk samengevoegd is met een ander. Of dit waar is trekt hij in twijfel, er is namelijk een grote markt voor het in en verkopen van gekraakte wallets.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.272,66 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.272,66 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...