Rico Engelbarts
21/07/2020 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2020 19:10

Bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) trustfondsen Grayscale krijgen goedkeuring van FINRA in VS

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) trustfondsen Grayscale krijgen goedkeuring van FINRA in VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Grayscale Investments, een van de grootste digitale vermogensbeheerders, heeft volgens een aankondiging goedkeuring gekregen van Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) voor openbare noteringen van twee cryptocurrency-producten. Aandelen voor zowel het Grayscale Bitcoin Cash Trust (BCHG) als Grayscale Litecoin Trust (LTCN) zullen de eerste effecten voor deze cryptocurrencies worden die verhandelbaar zullen zijn in Amerika.
De twee trusts hebben goedkeuring gekregen om publiekelijk verhandeld te worden en zijn, zoals de naam al doet vermoeden, afgeleid van bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC). De twee fondsen zullen op OTC (over-the-counter) markten verhandeld worden en krijgen als symbool BCHG en LTCN mee.
Bedrijfsinformatie laat zien dat tegen het einde van Q2 2020, Grayscale Investments 2.725.300 stuks Bitcoin Cash Trust en 509.400 stuks Litecoin Trust in beheer had. Elk aandeel van de BCH Trust is gelijk aan 0,009433 BCH en de LTC Trust geeft 0,09433 LTC.

“De Trusts zijn open-end trusts gesponsord door Grayscale en zijn bedoeld om blootstelling aan de prijsbeweging van de onderliggende activa van de Trusts mogelijk te maken via een traditioneel investeringsvehikel, waarbij de uitdagingen van het direct kopen, opslaan en bewaren van digitale Bitcoin Cash en Litecoin worden vermeden.” – staat in het bericht.

Naast BCH en LTC, biedt Grayscale haar institutionele en individuele geaccrediteerde beleggers de mogelijkheid om blootstelling te hebben aan andere cryptocurrencies. Waaronder: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ethereum classic (ETC), horizen (ZEN), stellar lumens (XLM), ripple (XRP) en zcash (ZEC)
De cryptocurrency fondsmanager heeft onlangs Q2 resultaten gedeeld. Hierin was te zien dat de instroom meer dan $900 miljoen was. Dit was een stijging van 80% ten opzichte van het kwartaal daarvoor.
Hoewel het bedrijf zei dat bitcoin en ethereum de populairste coins waren voor de institutionele klanten, krijgen de overige coins ook aardig wat aandacht. De interesse voor de twee trusts heeft een sterke stijging doorgemaakt sinds het tweede kwartaal van 2020. Het totale geïnvesteerde bedrag in de twee trusts heeft de $20 miljoen gehaald. Het BCH Trust maakt daar $15 miljoen van op.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie