Simon Bosch Simon Bosch
01/03/2024 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 21:18

Bitcoin ETF ARK Invest schakelt Chainlink in voor extra vertrouwen

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin ETF ARK Invest schakelt Chainlink in voor extra vertrouwen

Foto: Venus78/Shutterstock

Toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) in het land goedkeurde, waren ze direct populair. De beleidsmaker had lang veel twijfeling omdat de ETF’s gebruikt zouden kunnen worden voor marktmanipulatie. Om investeerders en de SEC gerust te stellen gaan ARK Invest en 21Shares gebruikmaken van Chainlink (LINK).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chainlink voor extra transparantie

Dat schrijft 21Shares in een persbericht. Chainlink is een zogeheten oracle-blockchain en stelt je in staat om gegevens van andere plekken te gebruiken via smart contracts. Dit betekent dat je op een betrouwbare manier bijvoorbeeld prijsinformatie voor een bepaald doeleinde kunt gebruiken.

21Shares zegt dat de twee bedrijven hiervoor Chainlink willen gebruiken, omdat het netwerk zich heeft bewezen als decentrale dataprovider. Het zou al meer dan 9 biljoen dollar aan prijsinformatie en 11,8 miljard datapunten hebben verwerkt.

Om precies te zijn willen ARK Invest en 21Shares de blockchain in gaan zetten om hun ‘Proof-of-Reserves’ kracht bij te zetten – je moet in de toekomst dus met Chainlink kunnen bekijken of ARK Invest inderdaad de bitcoins bezit die het zegt te bezitten. Deze informatie op kunnen vragen is cruciaal voor het hebben van volledige transparantie.

Zo kunnen de twee vermogensbeheerders voorkomen dat klanten het vertrouwen verliezen in het fonds. Dat is onder andere gebeurd bij FTX nadat bleek dat het niet alle activa had die het claimde te hebben. Hierdoor namen klanten in zeer korte tijd veel activa op, waarna het failliet ging. Met Chainlink kan het fonds dit soort paniek voorkomen.

Advertentie

Bitcoin ETF’s enorm populair

Het gezamenlijke beursfonds van ARK Invest en 21Shares was één van de goedgekeurde ETF’s. Op de eerste dag na de goedkeuring waren de verschillende fondsen al razend populair – drie ervan bevonden zich zelfs onder de meest populaire ETF’s van heel 2023.

Volgens gegevens van The Block is het fonds van ARK Invest en 21Shares, ARKB, niet de populairste. Grayscales GBTC, BlackRocks IBIT, en Fidelity’s FBTC zijn een stuk groter. Laatstgenoemde beheert op het moment van schrijven 4,6 miljard dollar, ARKB volgt met iets minder dan 1,6 miljard dollar.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Test vandaag (1 maart, vanaf 15:00 uur) jouw crypto kennis tijdens de Crypto Insiders crypto-quiz. Win 3 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vandaag om 15:00 uur mee met de crypto quiz!

meedoen

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie