Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2021 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2021 17:11

Bitcoin koers all-time high zorgt voor handelsvolume van $100 miljard in een dag op Binance

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers all-time high zorgt voor handelsvolume van $100 miljard in een dag op Binance

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren brak bitcoin (BTC) eindelijk door zijn all-time high (ATH) uit medio april en vestigde een nieuw record rond $67.275. Ook de altcoin koersen werden meegetrokken en crypto als ethereum (ETH) en solana (SOL) blijven alsmaar stijgen.

De uitbraak op de cryptocurrency markt zorgde ook voor een enorme stijging in het handelsvolumes bij cryptocurrency-exchanges. Binance, de grootste crypto-beurs ter wereld qua volume, behaalde naar verluidt gisteren zelfs een volume van maar liefst $100 miljard in een dag. Dat meldde Binance CEO Changpeng Zhao afgelopen nacht op Twitter:

Volgens gegevens van CoinMarketCap en CoinGecko ligt het volume op Binance wellicht nog hoger. Op beide websites komt het volume voor de derivatenmarkt op Binance, en dan voornamelijk voor futures producten, al op $99,5 miljard uit in de afgelopen 24 uur. De spotmarkt op Binance staat daarnaast op een volume van $30 miljard in de afgelopen 24 uur. Daardoor zou het totaal op zelfs $130 miljard uit kunnen komen.

Na Binance volgen Coinbase, Kraken, OKEx, KuCoin, Upbit, Huobi en FTX, maar qua volume komen ze niet in de buurt van Binance. Ook liggen de huidige handelsvolumes nog ver onder de piek uit 12 mei, toen ethereum zijn ATH vestigde. Dat heeft wellicht te maken dat we nu nog geen “retail FOMO” in de markt zien zoals toen het geval was.

De koersstijgingen gaan gepaard met de lancering van de eerste bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt. Er was eerst vrees dat het product met een tegenvallend volume zou lanceren, maar het tegenovergestelde speelt zich af. De ETF breekt zelfs records, het is de eerste ETF ooit die in minder dan 2 dagen een vermogen van $1 miljard bereikt.

Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat Binance de accounts van een aantal klanten uit Colombia sloot vanwege een onderzoek door de Nederlandse politie. Wat precies het doel was van dit onderzoek is op dit moment nog onbekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie