Bitcoin kopen bij een broker of exchange; een broker kan de juiste keuze zijn

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin_kopen_bij_een_broker

Shutterstock / Macondo

Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies kopen, het kan tegenwoordig op veel plaatsen en op meerdere manieren. Een exchange of broker zijn veelvoorkomende opties, maar wat is nu de beste keuze? Koop je je bitcoin via een geavanceerd platform als Binance of toch via een toegankelijke broker als het Nederlandse Coinmerce? Hieronder worden de verschillen tussen een crypto exchange en een crypto broker uitgelegd.

Wat is een crypto exchange?

Een exchange is een handelsplatform waar men bitcoin en andere cryptocurrencies kan kopen. Als handelaar koop je direct van een andere handelaar, zonder dat hier een derde partij tussenkomt. 

Op een exchange handel je op het platform zelf en heb je veel verschillende handelsparen. Bovendien biedt een crypto exchange veel geavanceerde opties. Ervaren handelaren zijn bij een exchange meestal aan het juiste adres. De handelskosten zijn normaliter laag.

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker is een intermediair of tussenpersoon die actief is tussen een handelaar en crypto exchange. Een broker heeft zelf geen cryptocurrencies in bezit, maar regelt wel de koop en verkoop van de digitale munten. Voor deze dienst betaal je als handelaar handelskosten, die vaak wat hoger zijn dan bij een exchange.

Daar staat tegenover dat een broker over het algemeen veiliger is. Wanneer er veel geld bij komt kijken is een broker dan ook een betere optie dan een exchange, omdat het meer veiligheid kan garanderen. Daarnaast is een crypto broker ook wat eenvoudiger in gebruik, daar het minder geavanceerd is dan een crypto exchange. Allerhande crypto investeerders kunnen terecht bij een broker, maar met name beginners zijn hier aan het juiste adres.

Conclusie

Wat past er beter bij je, een crypto exchange of een crypto broker? De conclusie is eigenlijk heel simpel. Een ervaren handelaar die meer wil dan het simpel kopen en verkopen van cryptocurrencies kan beter voor een exchange kiezen. Ben je juist net begonnen en hebben eenvoud en veiligheid de voorkeur? In dat geval is een crypto broker misschien wel de beste keuze.

Aan de slag bij een crypto broker? Probeer dan Coinmerce! Maak dan een account aan op de website en ontdek de mogelijkheden. Je kunt hier onze review van Coinmerce lezen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie