Simon Bosch Simon Bosch
10/07/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2023 15:00

Bitcoin met korting op Binance.US door bijzondere situatie

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin met korting op Binance.US door bijzondere situatie

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Vorige maand maakte Binance.US bekend dat het ging stoppen met het ondersteunen van handelsparen op basis van nationale valuta. In plaats daarvan kun je binnenkort uitsluitend handelen met ‘crypto-only’ handelsparen. Het zorgt echter nu al voor enige problemen. Zo zien we wel een hele bijzondere bitcoin koers op het platform.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin met korting op Binance.US

De bitcoin koers op het handelsplatform staat op het moment van schrijven namelijk op zo’n 27.700 dollar. Dat is ongeveer 8% lager dan de prijs op andere exchanges, waar de coin voor zo’n 30.100 dollar verhandeld wordt. Voor de ethereum koers geldt hetzelfde, deze staat namelijk op 1710 dollar. Op andere exchanges kost ETH momenteel 1860 dollar – ongeveer 9% meer dus.

Binance.US stapt dus over op stablecoins, maar zelfs hier gaat het momenteel mis. De koers van Circle’s USD Coin (USDC) en Tethers USDT staan allebei op ongeveer 91,5 dollarcent. Gisteren vonden de coins zelfs een bodem rond 80 dollarcent.

Op andere exchanges is er momenteel niets mis met deze coins. Volgens CoinGecko zijn de prijzen van alle stablecoins die de cryptobeurs aanbiedt op het moment 1 Amerikaanse dollar.

Advertentie

Addertje onder Binance.US’ gras

Ook is bijzonder dat de prijzen van cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum gemeten in de DAI- en BUSD-stablecoins gelijk zijn aan de prijzen op andere exchanges. Uitsluitend de handelsparen waarbij je koopt en verkoopt met ‘echte dollars’ zijn dus het probleem. Je kunt namelijk gewoon nog cryptocurrencies storten op de crypto exchange.

Dat klinkt als een leuke aanbieding, maar helaas zullen er maar weinig mensen zijn die er gebruik van kunnen maken. Het is namelijk niet meer mogelijk om nieuwe dollars te storten op het platform. Alléén als je al dollars op het platform had staan én ze niet hebt opgenomen door het negatieve nieuws ben je in staat om je voordeel te doen met de situatie.

Bij de Australische tak van Binance.US’ moederbedrijf was in mei iets vergelijkbaars aan de hand. Binance’ Australische bankpartner had namelijk besloten om te stoppen met het verwerken van transacties van en naar Binance. De bitcoin koers gemeten in Australische dollars (AUD) daalde hierdoor met 18%.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie