Timo Bult Timo Bult
22/02/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 13:05

Bitcoin wallet maker krijgt bevel van Canada om wallets “te bevriezen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wallet maker krijgt bevel van Canada om wallets

Foto: Stefan Mokrzecki/Shutterstock

De situatie in Canada is interessant voor de crypto-gemeenschap. Het laat namelijk zien hoe een overheid omgaat met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) in een situatie waarin het beslag probeert te leggen op financiële middelen. En de afgelopen dagen werd duidelijk dat de Canadese autoriteiten niet zo goed weten wat ze ermee moeten!

BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Canada zit truckers en supporters op de hielen

In Canada protesteerde lange tijd een grote groep truckers door steden, grensovergangen en bruggen met hun vrachtwagens te blokkeren. De actie kon op aardig wat steun rekenen in Canada en wereldwijd. De truckers ontvingen namelijk veel donaties, ook in de vorm van crypto.

Nadat minister-president Justin Trudeau de omstreden en draconische Emergencies Act activeerde, konden autoriteiten zonder tussenkomst van een rechter bankrekeningen bevriezen en aan data komen. Dit om met de steun en gevolgen van de protestactie af te rekenen.

Bitcoin wallets bevriezen

De afgelopen dagen zijn er dan ook genoeg artikelen in het crypto nieuws te lezen over hoe de Canadese autoriteiten achter de truckers aanzitten. Maar opvallend genoeg lijken ze niet helemaal te begrijpen hoe crypto werkt. Nunchuk, een wallet-ontwikkelaar ontving onlangs een bevel van de Ontario Superior Court of Justice om bitcoin wallets van truckers “te bevriezen” en “data vrij te geven.” Dergelijke acties zijn natuurlijk onmogelijk voor een wallet-ontwikkelaar.

In een reactie laat Nunchuk aan de rechtbank weten:

“We verzamelen geen gebruikersidentificatie-informatie behalve e-mailadressen. We hebben ook geen keys. We kunnen daarom de activa van onze gebruikers niet “bevriezen”. We kunnen niet “voorkomen” dat ze worden verplaatst. We hebben geen kennis van “het bestaan, de aard, de waarde en de locatie” van de activa van onze gebruikers. Dit is zo ontworpen.”

Wanneer men bitcoin in een eigen wallet heeft staan kan niemand hierbij komen, tenzij diegene toegang heeft tot de private key. Houd deze private key dan ook ten alle tijden veilig en deel deze met niemand.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie