Rico Engelbarts
12/05/2018 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2018 10:15

Bitcoin zakt onder $9000 doordat markten reageren op Koreaans onderzoek, uitverkoop Mt. Gox

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_zakt_onder_9000_dollar_door_onderzoek_upbit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin-prijzen daalden tot een laagste dieptepunt in drie weken tijd, tot $8.540 op 11 mei, nadat de markten reageerden op het plotselinge onderzoek naar de Zuid-Koreaanse exchange Upbit en een nieuwe executieverkoop van de fondsen van het failliete Mt.Gox.
Gegevens van de price checkers van Cointelegraph en Coin360 laten zien dat Bitcoin (BTC) de afgelopen 24 uur sterk gedaald is ten opzichte van de Amerikaanse dollar, en belangrijke altcoin assets aanzienlijk hogere verliezen tot wel 18%hebben geboekt.
Handelaren reageerden in een reflex op het nieuws dat Upbit, Korea’s grootste cryptocurrency exchange en dochteronderneming van techgigant Kakao, een bezoek had gekregen van de Financial Supervisory Commission (FSC) van het land.
Volgens lokale media verdenken de Koreaanse autoriteiten Upbit van het “misleiden van klanten” door onjuiste informatie over haar balansen te verstrekken.
Tegelijkertijd hebben executives die verantwoordelijk zijn voor de terugbetaling van gebruikers van de voormalige Japanse beurs MountGox kennelijk een partij van ongeveer 8000 BTC (ongeveer $70 miljoen op het moment van schrijven) in vier partijen van 2000 BTC verkocht. Dergelijke acties hebben in het verleden de wereldprijzen sinds november meerdere keren beïnvloed.
Vrijdagavond had Bitcoin ongeveer $800 (ca. 8,5 procent) verloren in de voorafgaande 24 uur, zakkend tot de laagste prijs sinds 20 april.
Op de altcoin-markten noteerde Ethereum (ETH) bijna 12% verlies, en deden Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) het allebei nog slechter met verliezen van ongeveer 17% in dezelfde periode.
Hoewel sommige lokale bronnen via social media suggereerden dat de prijs dip een “overreactie“ was van cryptocurrency-houders, is de gebeurtenis een test voor de Zuid-Koreaanse exchanges, die onlangs terugkeerde naar de listings van de populaire price tracker CoinMarketCap.
Eerder had de belangrijkste ‘price tracker’ belangrijke Koreaanse exchanges verwijderd van haar berekeningen van gemiddelde prijzen, vanwege een “extreme divergentie” tussen de prijzen die daar vermeld werden en de prijzen op exchanges in andere landen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie