Erik Juffermans Erik Juffermans
31/10/2023 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 17:30

Bitvavo CEO deelt verwachting over mogelijke bitcoin halving schokgolf

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Beginnen met bitcoin: Bitvavo geeft alle Nederlanders €20 gratis crypto

Foto: Bitvavo

In april volgend jaar staat de bitcoin (BTC) halving op de planning. Er zijn zorgen dat deze vierjarige gebeurtenis tot een zogenaamde ‘supply shock’ zal leiden. Dit is een fenomeen waarbij de toevoer van bitcoins op de markt drastisch vermindert. Dit is vooral een zorg voor crypto exchanges die ten alle tijde genoeg voorraad moeten hebben om aan de vraag van handelaren te voldoen.

Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin marktwerking lost het op

In gesprek met Cointelegraph gaf Mark Nuvelstijn, de CEO van de Nederlandse exchange Bitvavo, aan zich geen zorgen te maken over een dergelijke supply shock. Hij gelooft dat de markt elke ‘shock’ zal opvangen. 

“Als er meer vraag is, dan stijgt de prijs, en deze zal blijven stijgen tot er een match is tussen prijs en vraag.”

Historisch gezien is de bitcoin halving een katalysator voor een bullrun. De beloningen voor miners worden namelijk gehalveerd en bitcoin wordt in feite schaarser. Dit komt omdat de toevoer van nieuwe bitcoin daalt. Nuvelstijn geeft aan zich geen zorgen te maken dat Bitvavo met te weinig bitcoin komt te zitten om aan de vraag van handelaren te voldoen.

“Als platform geloven we hier niet in. We matchen simpelweg koop- en verkooporders om trades mogelijk te maken. Als er veel vraag is naar bitcoin dan is dit goed voor de sector.”

Bitvavo CEO is optimistisch

Bitvavo heeft er dus het volste vertrouwen een eventuele supply shock op te kunnen vangen. Al met al is Nuvelstijn zeer optimistisch. Hij deed ook zijn duit in het zakje over het hoofdonderwerp in crypto land van de afgelopen weken: de bitcoin spot ETF aanvragen.

“We zien meer interesse in de crypto markt. Je hebt gezien hoe snel de bitcoin prijs steeg de afgelopen twee weken. Die steeg 20 tot 30 procent. Dit is een reusachtige sprong.”

Ook geeft Nuvelstijn een kijkje in de visie van Bitvavo met oog op de toekomst. Hij geeft aan dat de primaire markt van de exchange Nederland en België zal blijven. Wel ambieert de exchange een uitbreiding naar Frankrijk, Spanje en Italië.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie