Ivo Melchers Ivo Melchers
31/08/2023 14:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2023 11:26

Bitvavo luistert naar gebruikers: 2 veel gevraagde crypto toegevoegd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2 crypto op Bitvavo schieten Bitcoins volume hard voorbij

Foto: Bitvavo

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo laat er geen gras over groeien. Het crypto-aanbod wordt de laatste weken namelijk op de hoogste versnelling opgevoerd waardoor gebruikers steeds meer interessante cryptomunten voorgeschoteld krijgen om in te investeren. Vandaag heeft de grootste beurs van ons land de komst van Open Campus (EDU) en Conflux (CFX) aangekondigd.

Nog geen account bij Bitvavo? Als lezer van Crypto Insiders kun je nu profiteren van een gratis bonus van 10 euro, waarmee je het ruime aanbod van Bitvavo kan gaan verkennen. Bovendien kun je de eerste 10.000 euro kosteloos handelen. De bonus geldt voor nieuwe gebruikers die zich via deze link aanmelden.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Web3 educatie protocol Open Campus op Bitvavo

Open Campus is een Web3-onderwijsprotocol gericht op docenten, content creators, studenten, ouders en co-uitgevers en creëert een gedecentraliseerde onderwijsomgeving op de blockchain. Het stelt gebruikers in staat educatieve content te creëren, distribueren en promoten. Bovendien kunnen docenten en andere content creators middels het platform inkomsten genereren met hun inspanningen.

De educatieve content die via Open Campus wordt geproduceerd, kan omgezet worden in non-fungible tokens (NFT’s). het protocol maakt gebruik van smart contracts om de inkomsten te verdelen onder validators, co-uitgevers en creators.

EDU is de native token van het platform dat dient als zowel governance als utility token. Tokenhouders besturen de Decentralized Autonomous Organization (DAO) van het protocol om de financiering en operaties te beheren.

Daarnaast wordt de token in gebruik genomen voor alle betalingen en de zogenoemde on-chain revenue-sharing. Laatstgenoemde houdt in dat iedereen die bijdraagt aan het ecosysteem, inclusief content creators, een deel van de gegeneerde inkomsten van het protocol ontvangen in EDU-tokens.

Advertisement

Conflux: unieke blockchain gericht op Azië

Conflux is een layer-1 blockchain dat sinds 2018 actief is. Het is de enige openbare, toestemmingloze blockchain die voldoet aan de regelgeving in China. Het protocol is bovendien compatibel met Ethereum (ETH), wat simpelweg betekent dat smart contracts en decentrale apps (dApps) van het Ethereum netwerk tevens uitgevoerd kunnen worden op Conflux.

Conflux maakt gebruik van zowel het Proof-of-Work (PoW) als Proof-of-Stake (PoS) als consensmechanisme. Daarnaast werkt het met een zogenoemde Tree-Graph-mechanisme om parallelle verwerking van transacties mogelijk te maken. Dit zorgt voor een grotere doorvoer dan blockchains met een lineaire structuur zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum.

De CFX-token wordt ten eerste gebruikt om transactiekosten mee te betalen en opslag te huren. Daarnaast worden zowel stakers als miners op het netwerk betaald in CFX-tokens. Als laatste fungeert het ook als governance-token door tokenhouders te laten stemmen over updates en verbeteringen van het protocol.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement