Kevin Schijven Kevin Schijven
02/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2019 10:45

Coinbase heeft bijna een miljoen bitcoin (BTC) ter waarde van $7,1 miljard opgeslagen, hoeveel hebben de andere exchanges?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase heeft bijna een miljoen bitcoin (BTC) ter waarde van $7,1 miljard opgeslagen, hoeveel hebben de andere exchanges?

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase heeft bijna een miljoen bitcoins (BTC) ter waarde van $7,1 miljard opgeslagen. Dat blijkt uit nieuwe data van BitUniverse op 1 december.
BitUniverse is een relatief nieuwe cryptocurrency-app voor traders dat gebruik maakt van bots. Vanaf 12 december kan men via de app een gerangschikte lijst bekijken van exchanges en zien hoeveel cryptocurrency elke opslaat (en wellicht welke een scam is):

Nieuwe functie komt eraan! De BitUniverse Transparent Balance Rank vertelt je hoeveel coins de exchanges hebben en of zij oplichters zijn! De volledige lijst wordt onthuld op 12/12/2019!

Aldus Jeremy Peng, medeoprichter van BitUniverse. Een gebruiker vraagt aan Peng of dit kan concurreren met CoinGecko en CoinMarketCap:

We denken dat de rangschikking van CMC en Coingecko eenzijdig is door alleen de volumegegevens te gebruiken. De BitUniverse Exchange Transparent Balance Rank (BETBR) is een “BETERE” keuze!

Dave Yeh van Pionex, een exchange dat samenwerkt met BitUniverse, heeft een screenshot online geplaatst van een vroege versie van de lijst. Hierop is te zien dat Coinbase bovenaan staat met 966.230 BTC opgeslagen in cold storage wallets, ter waarde van zo’n $7,1 miljard.


Op de tweede plaats volgt BitMEX met 265.140 BTC ($1,94 miljard), op de derde plek staat Bitstamp met 229,490 BTC ($1,67 miljard.). Daarna volgen Bitfinex (146.120 BTC), Kraken (136.780 BTC), Bittrex (131.340 BTC), en Coincheck (35.090 BTC).
Op de lijst missen nog een aantal grote andere exchanges als Binance, Huobi, OKEx en Gemini. Waarschijnlijk krijgen we op 12 december te zien waar deze zullen rangschikken en hoeveel BTC zij hebben opgeslagen.
Men kan zich afvragen of dit een goede ontwikkeling is voor de sector. Exchanges die steeds meer crypto opslaan lijken langzamerhand banken te worden, wat het risico van centralisatie met zich mee brengt. Dat staat lijnrecht tegenover het idee achter bitcoin. Er wordt daarom vaker in de markt gezegd dat men je private keys het best zelf in handen kan hebben. Zorg er echter voor dat je ze niet verliest!
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie