Rico Engelbarts
17/04/2018 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2018 15:00

Coinbase koopt Earn.com voor $120m; grootste acquisitie ooit

Nieuws
coinbase_koopt_earn.com_120_miljoen_dollar

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Het in San Francisco gevestigde Coinbase heeft maandenlange geruchten bevestigd door aan te geven inderdaad de crypto-startup Earn.com te kopen. Details omtrent de mega deal zijn vooralsnog niet door Coinbase of Earn.com prijsgegeven, maar tech-uitgever TechCrunch laat weten investeerders – die bijna $120 miljoen hebben geïnvesteerd – een positief rendement uitbetaald kregen. Dit schijn in lijn te zijn met eerdere rapporten waarin werd beweerd dat de deal om meer dan $120 miljoen zou gaan.
Earn.com, voorheen bekend als 21 Inc., startte als gehypte Bitcoin mining startup maar groeide uit tot een op cryptocurrency gebaseerd professioneel platform waarop gebruikers Bitcoin kunnen verdienen voor het beantwoorden van e-mails en andere soortgelijke taken.
Earn.com beweert bezig te zijn met de ontwikkeling van een ERC20 token om daarmee, in plaats van met Bitcoin, het netwerk draaiende te houden. In een blogpost van Earn.com is te lezen dat de token lancering naar een later moment is geschoven om een integratie met het ecosysteem van Coinbase te bewerkstelligen.
Interessant is dat een blogpost van Coinbase over de acquisitie veel woorden wijdt aan voormalig CEO van Earn.com, Balaji Srinivasan, welke Coinbase zal vergezellen als eerste Chief Technology Officer (CTO). Voordat Srinivasan aan het roer stond bij Earn.com was hij partner bij investeringsfirma Andreessen Horowitz.
Bovenstaande deal is Coinbase’ tweede acquisitie in een paar werkdagen. Afgelopen vrijdag kondigde het bedrijf aan dat het Cipher Browser, een mobiele Ethereum wallet, heeft gekocht. Cipher Browser biedt gebruikers ook de mogelijkheid om DApps te bouwen.
Cipher Browser’s enige werknemer, oprichter Peter Kim, gaat met Coinbase in zee als ‘engineering team lead’ en zal werken aan de integratie van Cipher’s features met Toshi, Coinbase’ DApp browser.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie