Home Nieuws Wallets en Exchanges Coinbase koopt Earn.com voor $120m; grootste acquisitie ooit

Coinbase koopt Earn.com voor $120m; grootste acquisitie ooit

Het in San Francisco gevestigde Coinbase heeft maandenlange geruchten bevestigd door aan te geven inderdaad de crypto-startup Earn.com te kopen. Details omtrent de mega deal zijn vooralsnog niet door Coinbase of Earn.com prijsgegeven, maar tech-uitgever TechCrunch laat weten investeerders – die bijna $120 miljoen hebben geïnvesteerd – een positief rendement uitbetaald kregen. Dit schijn in lijn te zijn met eerdere rapporten waarin werd beweerd dat de deal om meer dan $120 miljoen zou gaan.

- Advertentie -

Earn.com, voorheen bekend als 21 Inc., startte als gehypte Bitcoin mining startup maar groeide uit tot een op cryptocurrency gebaseerd professioneel platform waarop gebruikers Bitcoin kunnen verdienen voor het beantwoorden van e-mails en andere soortgelijke taken.

Earn.com beweert bezig te zijn met de ontwikkeling van een ERC20 token om daarmee, in plaats van met Bitcoin, het netwerk draaiende te houden. In een blogpost van Earn.com is te lezen dat de token lancering naar een later moment is geschoven om een integratie met het ecosysteem van Coinbase te bewerkstelligen.

Interessant is dat een blogpost van Coinbase over de acquisitie veel woorden wijdt aan voormalig CEO van Earn.com, Balaji Srinivasan, welke Coinbase zal vergezellen als eerste Chief Technology Officer (CTO). Voordat Srinivasan aan het roer stond bij Earn.com was hij partner bij investeringsfirma Andreessen Horowitz.

Bovenstaande deal is Coinbase’ tweede acquisitie in een paar werkdagen. Afgelopen vrijdag kondigde het bedrijf aan dat het Cipher Browser, een mobiele Ethereum wallet, heeft gekocht. Cipher Browser biedt gebruikers ook de mogelijkheid om DApps te bouwen.

Cipher Browser’s enige werknemer, oprichter Peter Kim, gaat met Coinbase in zee als ‘engineering team lead’ en zal werken aan de integratie van Cipher’s features met Toshi, Coinbase’ DApp browser.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.128,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.164,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.183,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.235,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.398,40 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...