Simon Bosch Simon Bosch
01/02/2023 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2023 09:20

Coinbase maakt zijn crypto wallet veiliger en toegankelijker

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase maakt zijn crypto wallet veiliger en toegankelijker

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Ondanks dat 2022 het jaar van een diepe bearmarkt was, zagen we ook een toename in het aantal scams en hacks. Een goede reden voor een grote crypto exchange om stappen te nemen om zijn crypto wallet veiliger te maken. Dat is precies wat het Amerikaanse Coinbase heeft gedaan.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase Wallet is nu veiliger

In een blogartikel onthult het bedrijf dat de Coinbase Wallet een aantal nieuwe functies heeft. Deze self custody wallet is beschikbaar als Android- en iOS-app en als Chrome-browserextentie. Alleen met een recovery phrase hebben mensen toegang tot je crypto. Dat betekent dat zelfs Coinbase er niet bij kan – zelfs niet als de exchange gehackt wordt.

De cryptobeurs vindt dat het niet altijd gebruiksvriendelijk is om crypto te versturen en te ontvangen. De nieuwe functies moeten dit verbeteren. Daarom krijg je vóórdat je een smart contract aangaat nu een preview te zien, waardoor je precies weet hoeveel het contract kost, wat je tokens waard zijn en wat de transactiekosten zijn.

De wallet is nu ook veiliger voor Web3 liefhebbers. Je kunt dApps die je gebruikt loskoppelen van de wallet, waardoor je ook veilig zit als de dApp gehackt wordt. Coinbase geeft je een waarschuwing als het een dApp als onveilig beschouwt, waardoor je minder snel je tokens in een malafide smart contract gebruikt.

Advertentie

Veel hacks van NFT in januari

Het nieuws komt vlak nadat Kevin Rose, de oprichter van de NFT collectie Proof Collective, werd opgelicht. Hij verloor meer dan een miljoen dollar aan NFT’s, waaronder Cryptopunks en kunstwerken van XCOPY. Eerder in januari overkwam de influencer CryptoNovo hetzelfde.

Er zijn relatief veel bekende NFT-eigenaren met pech deze week. Vorige week was het account van de NFT collectie Azuki slachtoffer van een nog grotere hack. Het kostte slechts een half uur om 11 prijzige NFT’s weg te roven. Een andere bekende influencer verloor alles via een malafide Google-advertentie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie