Ivo Melchers Ivo Melchers
29/01/2023 11:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2023 11:25

Ethereum NFT collectie gehackt, $750.000 in halfuur buitgemaakt

icon-nft
NFT nieuws
Binance beschuldigd van het stelen van NFT met AI idee

Foto: Alexander Sviridov/Shutterstock

Het Twitteraccount achter Azuki, een non-fungible token (NFT) collectie op Ethereum, was op vrijdagmiddag gehacked. Dit liet Emily Rose, de community manager van de 10.000 op anime-geïnspireerde avatars, vrijdagavond weten in een tweet.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT hack Azuki

Het account van Azuki tweette een kwaadaardige link en vroeg volgers om ‘’land te claimen’’ in ‘The Garden’, het native metaverse-platform van de collectie. Binnen een uur werden de tweets van het officiële Twitteraccount verwijderd, hoewel moderators op Discord gebruikers nog steeds waarschuwden om niet op de link in Azuki’s bio te klikken. Deze zou namelijk op dat moment nog steeds naar een scamsite leiden.

In minder dan 30 minuten was voor meer dan $750.000 USDC, 11 NFT’s en meer dan 3,9 ethereum (ETH) gestolen. De kwaadaardige link stuurde nietsvermoedende gebruikers namelijk naar een ‘drainer’ contract dat hen misleidde tot het ondertekenen van een transactie die activa uit hun wallet verstuurde.

Volgens data van Etherscan was er één gebruiker die voor meer dan $750.000 aan USDC uit zijn wallet heeft zien verdwijnen.

Metemask Security research Harry Denley merke de scam vrijwel onmiddellijk op en zegt dat MetaMask sindsdien het kwaadaardige domein heeft geblokkeerd. Phantom wallet had de kwaadaardige website ook als onveilig gemarkeerd en waarschuwde om die reden zijn de gebruikers. Dit liet het Twitteraccount weten, vrij snel nadat de hack boven water was.

Advertentie

Mutant Ape NFT en ETH gestolen via Google ads

Onlangs kon je in het NFT nieuws lezen dat ‘NFT God’, een bekende NFT influencer op Twitter, ook slachtoffer was geworden van een hack. Hij zou op een Google advertentie hebben geklikt waarmee hackers toegang kregen tot onder andere zijn persoonlijke crypto wallets.

De hackers hadden zijn OpenSea wallet leeg gehaald, met een buit van 19 ETH, een Mutant Ape NFT met een geschatte waarde van minimaal 16 ETH en nog een scala aan andere crypto.

Hackers halen vandaag de dag allerlei manieren boven tafel om zoveel mogelijk buit te maken in het cryptolandschap. Wees te allen tijde alert en op je hoede voor malware en phishing pogingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie