Timo Bult Timo Bult
17/01/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 12:05

Cosmos DEX Osmosis groeit hard, koers krijgt positieve boost

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cosmos DEX Osmosis groeit hard, koers krijgt positieve boost

Foto: Led Gapline/Shutterstock

Hier en daar doen een aantal altcoins het ondanks de kwakkelende markt nog best goed! Een van die altcoins is osmosis (OSMO), de cryptocurrency van de gedecentraliseerde exchange (DEX) Osmosis. De DEX is vooral de afgelopen maand flink gestegen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Osmosis op Cosmos (ATOM)

Osmosis is een DEX gebouwd op Cosmos (ATOM). Het is de eerste DEX die compatibel is met het “Inter-Blockchain Communication protocol,” of IBC. Cosmos is een internet van blockchains die op dat protocol draaien. Activa van al deze verschillende blockchains kunnen dus op Osmosis verhandeld worden.

Waarom de Osmosis koers het zo goed doet

De cryptocurrency van de DEX heeft recentelijk een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd. De afgelopen maand steeg OSMO van een waarde van $4,16 naar zijn huidige ATH van $11. Maar waar komt deze stijging vandaan? Uit data van Token Terminal blijkt dat het handelsplatform goed presteert op een aantal vlakken. Zo is de total value locked (TVL) flink gestegen. De TVL is de waarde van alle digitale activa die in Osmosis zitten. Die waren op 1 januari nog $811,6 miljoen waard. Gisteren kwam de TVL uit op $1,3 miljard, bijna een verdubbeling dus!

De stijgende TVL is onder andere een signaal dat meer mensen gebruik maken van het platform. Maar de hoofdreden is waarschijnlijk de stijging van onder andere de ATOM en OSMO koersen. Kijken we naar het handelsvolume dan zien we ook daar een toename. Dit was op 1 januari nog $72,9 miljoen. Op 7 januari is een piek te zien van $169 miljoen met gisteren een kleine daling naar $90 miljoen. Met andere woorden, Osmosis laat interessante ontwikkelingen zien.

Eind 2021 zag Osmosis een enorme groei

De groei is echter nog indrukwekkender als we naar de laatste 6 maanden van 2021 kijken. In een tweet laat Token Terminal zien:

Kortom, Osmosis en Cosmos in het algemeen lijken bezig te zijn aan een mooie opmars. En dat is natuurlijk niet gek wanneer we naar de enorme transactiekosten op Ethereum (ETH) kijken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie