Roan Egberts Roan Egberts
04/01/2024 15:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 09:03

Crypto bedrijf met Russische banden sluit deal met voetbalclub Chelsea

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto bedrijf met Russische banden sluit deal met voetbalclub Chelsea

Foto: Cosmin Iftode/Shutterstock

Het Premier League seizoen 2023/2024 begon zonder hoofdsponsor voor voetbalclub Chelsea FC. Daar is nu verandering in gekomen: Chelsea heeft een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met BingX, een crypto exchange die zowel spot- als derivatenhandel diensten aanbiedt.

Toch is de deal bijzonder te noemen gezien BingX zichzelf omschrijft als een standvastige voorstander van de Russische crypto gemeenschap. Dit staat flink in contrast met Chelsea, dat Oekraïne steunde door de ‘Game4Ukraine’ te organiseren en hiermee geld in te zamelen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe sponsorovereenkomst met BingX

Tegenwoordig zijn officiële crypto-partners in de voetballerij niet meer weg te denken. Dit seizoen hebben 18 van de 20 Premier League-clubs een officiële crypto-partner. Ook hebben steeds meer voetbalclubs en landenteams zogenoemde ‘fan tokens’. De kopers van die fan tokens kunnen bijvoorbeeld meebeslissen over bepaalde zaken bij de clubs.

Chelsea heeft een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met BingX, waardoor de crypto exchange voor de rest van het resterende seizoen 2023/2034 mouwsponsor is geworden. Na dit seizoen zal BingX het trainingspak van Chelsea sponsoren waar een meerjarige deal mee is gemoeid.

Vanaf volgend seizoen speelt Chelsea wel met een sponsor op de voorkant van het shirt. Chelsea had eerder dit jaar aangekondigd dat Infinite Athlete hun nieuwe sponsor hiervoor zal zijn.

Advertentie

BingX gelinkt aan Rusland

BingX, opgericht in 2018, is een crypto exchange die wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers heeft. Echter wordt BingX gelinkt aan Rusland en benadrukte, na ook het Moskou Tech Week-evenement georganiseerd te hebben, hun invloed in Rusland in een blog op hun website waarin stond:

Het doel van het evenement was om de uitgebreide mogelijkheden te benadrukken die BingX zijn gebruikers biedt, en zichzelf te positioneren als een betrouwbare en baanbrekende beurs binnen de Russische markt. Met een focus op het voldoen van unieke behoeften van het lokale publiek, heeft BingX bewezen een standvastige voorstander te zijn van de Russische crypto gemeenschap.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chelsea steunt Oekraïne

Chelsea-mede-eigenaren Clearlake Capital en Todd Boehly, die over de deal met BingX hebben onderhandeld, kochten de club over van de Russische miljardair Roman Abramovich. Dit kwam doordat de Britse regering een sanctie oplegde en Abramovich zo dwong om de club te verkopen. Als gevolg hiervan kreeg Chelsea te maken met beperkingen.

Ook meerdere bedrijven besloten hun handel in Rusland stop te zetten na de invasie van Rusland in Oekraïne. Ook de Premier League en EFL (English Football League) hebben hun uitzendrechten met Rusland opgeschort. Daarnaast heeft Chelsea ook een speler uit Oekraïne, Mykhailo Mudryk.

Chelsea heeft Oekraïne gesteund door ‘Game4Ukraine’ te organiseren. Hierdoor werd er geld ingezameld voor de school Mykhailo-Kotsiubynsky die was getroffen door raketten. Ook bracht Chelsea zelf eerder een verklaring uit waarin het aangeeft dat de situatie in Oekraïne verschrikkelijk en verwoestend is.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie