Simon Bosch Simon Bosch
21/01/2023 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 14:05

Crypto.com: aantal crypto-eigenaren hard gegroeid in 2022

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Nattakorn_Maneerat

2022 was een zwaar jaar voor investeerders in cryptocurrencies. De prijzen zijn hard gedaald, maar volgens de crypto exchange Crypto.com is er ook een zonnige kant aan vorig jaar. Het aantal investeerders in twee coins is namelijk juist hard gegroeid.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Steeds meer crypto-holders in 2022

Crypto.com beschrijft in een onderzoek de markt van 2022. Wereldwijd nam het aantal mensen dat in cryptovaluta zit toe van 306 miljoen in januari van 2022 tot 425 miljoen in december. Dat is een groei van 39% in slechts een jaar, dat nota bene door een bearmarkt getekend werd. Er zijn echter grote verschillen in de adoptiegraad. Zo zijn er vorig jaar ‘slechts’ 20% meer eigenaren van bitcoin (BTC) bijgekomen. Tegelijkertijd is de achterban van ethereum (ETH) met 263% gegroeid.

De belangrijkste katalysator voor de groei bij ethereum was de netwerkupgrade ‘The Merge’, waarmee het Ethereum-netwerk een Proof-of-Stake-blockchain is geworden. Deze upgrade vond halverwege september plaats. Sindsdien is het netwerk vooral een stuk energiezuiniger en in theorie beter schaalbaar.

Ook is de inflatie van het aantal uitstaande ether-tokens hard gedaald sinds de upgrade. Vaak is de token zelfs deflatoir. Echter zagen investeerders de aanpassingen al lang van tevoren aankomen, waardoor de overstap leidde tot een sell-the-news-fenomeen.

Advertentie

Groei verwacht voor 2023

Voor 2023 verwacht de exchange dat het totale aantal crypto-eigenaren toe zal nemen tot tussen de 600 en 800 miljoen individuen. Net als VanEck verwacht Crypto.com dat de komende jaren een aantal AAA-games blockchain-integratie zullen krijgen. Ook is de verwachting dat meer en meer ‘Web 2.0-ontwikkelaars’ in de Web 3.0-wereld stappen.

Frappant is dat het bedrag dat criminelen hebben buitgemaakt met hacks in 2022 met 63% is gedaald tot 3,7 miljard dollar. Andere onderzoekers constateerden juist het tegendeel. Halverwege vorig jaar zou er al meer zijn buitgemaakt dan in heel 2021. Kwetsbaarheden in zogenaamde bridges waren volgens de onderzoekers verantwoordelijk voor een derde van de hacks.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie