Simon Bosch Simon Bosch
01/01/2024 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 16:51

Crypto exchange Binance flink gegroeid in 2023, ondanks problemen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance herovert crypto markt ondanks rechtszaken en vertrek Nederland

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Binance had in 2023 een enorm zwaar jaar. Niet alleen moest het stoppen met het uitgeven van zijn BUSD-stablecoin, ook is het aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Tot overmaat van ramp is het ook noodgedwongen vertrokken uit een groot aantal landen. Maar het wist ondanks alles toch zijn klantenbestand te vergroten.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance gebruikersbestand flink gegroeid

In een blogartikel van Binance’ nieuwe Chief Executive Officer, Richard Teng, is weinig pessimisme terug te vinden. Hij benadrukt dat de crypto beurs ondanks alle tegenslagen sterk is gebleven en zelfs sterker is geworden na alle problemen.

De conflicten die het bedrijf had met beleidsmakers zijn volgens Teng voorbij, waardoor het ook weer op een veilige manier verder zou kunnen met de werkzaamheden in de Verenigde Staten. De rechtszaak tussen Binance en de SEC lijkt namelijk met een sisser en een hele grote boete te zijn afgelopen.

Het vertrouwen dat klanten in Binance kunnen hebben is volgens hem zelfs ‘tastbaar’. Het platform geniet nog steeds (of eigenlijk opnieuw) kapitaalinstromen, wat suggereert dat klanten genoeg vertrouwen hebben om hun geld en coins bij Binance te stallen. Ook heeft het sinds eind december de mijlpaal van 170 miljoen gebruikers gehaald. Dat is een toename van 30% ten opzichte van vorig jaar.

Advertentie

Marktaandeel crypto exchange Binance hard gekrompen

Met name dat laatste is opvallend, want afgelopen jaar is het juist volledig uit een groot aantal markten gestapt. Denk daarbij aan Nederland, Canada, het Verenigd Koninkrijk evenals Rusland. Problemen met regulering was daar een belangrijke factor in. Overheden vragen steeds meer van crypto-dienstverleners. Zo moeten cryptobeurzen strenge identiteitscontroles doorvoeren en net zo goed letten op witwassen als banken.

Binance had begin dit jaar nog een marktaandeel van zo’n 55%. In december lag dit percentage op nog maar 30,1%. Wellicht zijn de problemen met overheden en het vertrek uit veel markten hier de belangrijkste oorzaken van.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie