Simon Bosch Simon Bosch
05/01/2024 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 11:32

Crypto exchange Binance neemt strenge maatregelen voor 12 munten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El crypto exchange Binance toma medidas estrictas contra 12 monedas

Foto: Primakov/Shutterstock

Eind vorige maand ging het gerucht dat Binance veel strenger ging optreden tegen cryptocurrencies met ingebouwde privacyfuncties. Niet veel later maakte OKX bekend dat het officieel deze stap ging zetten, en nu neemt Binance alsnog strenge maatregelen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance vindt sommige altcoins te volatiel

Eind december besloot OKX om de handel in monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC) en horizon (ZEN) vanaf 5 januari stop te zetten. De keuze zou zijn gemaakt op basis van feedback van gebruikers en zijn eigen richtlijnen. Meer details heeft OKX helaas niet onthuld over de situatie.

Ook over Binance ging een dergelijk gerucht. Op donderdagochtend is dit echter officieel geworden. In een persbericht schrijft Binance dat het tegen 12 verschillende coins maatregelen neemt.

10 altcoins daarvan staan vanaf nu op een lijst met een zogenoemde ‘monitoring tag’, wat betekent dat Binance ze misschien te volatiel vindt om aan te blijven bieden. Deze coins voldoen niet meer aan alle voorwaarden van de cryptobeurs en lopen daarom het risico dat ze van het platform verwijderd worden.

De twee andere altcoins zijn gmx (GMX) en sushiswap (SUSHI). Binance beschrijft deze projecten als ‘nieuw en innovatief’, maar hebben daardoor ook een hogere volatiliteit.

Helaas kun je als klant de coins op deze lijsten niet zomaar verhandelen. Daarvoor moet je toestemming krijgen van Binance, waarvoor je elke 90 dagen namelijk vragen moet beantwoorden. Zo krijgen alleen handelaren die zich bewust zijn van de risico’s toegang tot de coins. Ook blijft Binance onderzoeken of het coins van deze lijsten af moet halen of juist toe moet voegen.

Advertentie

Binance behoudt privacy-coins?

Het eerdere gerucht en het nieuws van OKX suggereerde dat de maatregelen wel eens te maken kon hebben met de ingebouwde privacyfuncties van deze altcoins, maar van dat idee is geen spoor te bekennen in de aankondiging van Binance.

Privacyblockchains en hun cryptocurrencies liggen al jaren onder vuur van beleidsmakers. Overheden vinden het maar niets dat mensen volledig anoniem en ontraceerbaar betalingen kunnen doen, want criminelen kunnen dit ook.

Daarom besloot Binance in juni van 2023 om 12 verschillende coins helemaal niet meer te ondersteunen – althans, niet in vier verschillende EU-landen. Toch draaide het handelsplatform dit beleid in juli weer terug, omdat het een manier zou hebben gevonden om toch aan de regels te voldoen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie