Simon Bosch Simon Bosch
10/02/2024 07:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 17:57

Crypto-gamingplatform gaat Worldcoin gebruiken in eSports

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Worldcoin crypto moet stoppen in drie grote landen

Foto: Robert Way/Shutterstock

Eén van meest controversiële crypto-projecten van 2023 was zonder twijfel Worldcoin. Dit netwerk wil de identiteiten van mensen koppelen aan een walletadres. Niet iedereen was hier een voorstander van, maar crypto-gamingplatform Community Gaming ziet het nut er wel van in. Deze organisatie gaat Worldcoin gebruiken voor het verifiëren van eSports-spelers.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Community Gaming in zee met Worldcoin

Community Gaming is een eSports-toernooienplatform dat crypto- en blockchainfuncties heeft geïntegreerd. Deelname aan toernooien gebeurt dus volledig online, net als de prijzenuitreiking. Hiervoor kunnen organisatoren kiezen uit fiat-valuta, maar ook uit een groot aantal cryptocurrencies. Denk daarbij aan stablecoins, maar ook aan ethereum (ETH), solana (SOL) en zelfs bepaalde in-game valuta.

Op donderdag heeft het bedrijf aangekondigd zijn banden met de blockchain-industrie te versterken door samen te werken met Worldcoin. Het volledig digitale ‘World ID’ zal gebruikt worden om de identiteit van iedere deelnemer te bevestigen. Spelers met zo’n ID krijgen een icoontje naast hun naam, waarmee bevestigd wordt dat ze geverifieerd zijn.

Community Gaming verklaart dat het met deze integratie beter in staat zal zijn om zonder problemen toernooien met grotere prijzenpotten te houden. Om je als gamer te verifiëren heb je wel een WLD-walletadres nodig, die maak je aan door je iris te laten scannen bij een Orb, de door Worldcoin zelf ontwikkelde irisscanner die op vaste plaatsen in steden over bijna de hele wereld te vinden is.

Het moet gezegd worden dat Worldcoin het niet makkelijk heeft, verschillende overheden hebben namelijk flinke kritiek geuit over bijvoorbeeld de bescherming van gebruikersgegevens. In Brazilië, Frankrijk en India is het platform zelfs verbannen.

Advertentie

Crypto-gaming heeft het moeilijk

Of het met de web 3-gamingsector, ook wel bekend als ‘GameFi’, wel zo goed gaat als het lijkt is discutabel. Aan de ene kant leek het er eind vorig jaar op dat de sector is gegroeid als kool, maar aan de andere kant zouden veel nieuwe accounts van bots en dus niet van echte gebruikers zijn. Ook bleek dat de meerderheid van de ‘blockchain-games’ na verloop van tijd ermee stopt.

In ieder geval zal Community Gaming hier veel minder last van hebben. Het biedt namelijk ook toernooien aan op basis van populaire e-sports-spellen, zoals Apex Legends, Call of Duty en Rocket League.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie