Simon Bosch Simon Bosch
06/08/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2023 08:00

Crypto investeringsfondsen slim? Bitcoin rendeerde veel beter

Nieuws
Bitcoin koers: let op deze belangrijke steunniveaus

Foto: tomeqs/Shutterstock

In de crypto bullmarkt van de afgelopen paar jaar waren er perioden waarin eigenlijk iedereen wel geld leek te verdienen – bijna alles wat je kon kopen steeg namelijk in waarde. Maar dit geldt over het algemeen niet voor lang, daarom zou je kunnen overwegen om je geld te laten investeren door een professional. Maar in de eerste helft van dit jaar hebben de meeste crypto-investeringsfondsen helemaal niet zo goed gerendeerd.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto investeringsfondsen onderpresteren

Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Zwitserse crypto-investeringsadviseur 21e6 capital. Investeringsfondsen die zich specifiek op crypto richtten haalden namelijk een rendement van slechts 15,2%. Maar als je je geld ‘gewoon’ in bitcoin (BTC) had gestopt, dan had je sinds begin dit jaar een rendement van 88% kunnen halen.

Dat is volgens 21e6 Capitals marketingmanager Maximilian Bruckner ongewoon, want in het verleden wisten crypto-fondsen juist flink beter te presteren dan bitcoin. Bruckner constateert dat dit komt doordat de markt de afgelopen zes maanden erg onvoorspelbaar was – zelfs voor cryptocurrencies.

Na de implosie van FTX kozen volgens hem veel fondsen ervoor om veel cash aan te houden, waardoor ze een flink deel van de optrend hebben gemist. Ook hebben veel altcoins erg slecht gepresteerd, zeker nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) veel tokens heeft gelabeld als ongeregistreerde effecten. Fondsen die hun strategieën baseren op momentum hebben ook grotendeels de boot gemist. De momentum was er immers grotendeels niet.

Advertisement

Crypto fondsen in het algemeen krimpen

Een vergelijkbaar beeld zien we bij Exchange Traded Products (ETP’s) en Exchange Traded Funds (ETF’s). Na grote inkomende bedragen zien veel van deze financiële producten voor crypto het geld weer vertrekken. Gemeten vanaf begin dit jaar zijn de cijfers positief, maar toch wekt de markt de indruk dat het niet helemaal zeker is over de richting.

Investeringsfondsen met een actieve strategie hebben hier kennelijk minstens zoveel last van gehad. Ondertussen zijn er namelijk veel bedrijven die crypto-investeringsfondsen met een passieve strategie willen registreren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement