Rico Engelbarts
13/07/2018 11:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2018 11:50

Crypto is nog maar net begonnen volgens CTO Coinbase

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Balaji Srinivasan, CTO van Coinbase, ontketende gisteren een storm van reacties op Twitter, toen hij twitterde dat terwijl 63% van de volwassen op de wereld smartphones bezit, maar slechts 8% in de VS en minder dan 1% wereldwijd cryptogeld bezit, wat aangeeft dat er een potentiële ‘user base’ bestaat van 60 keer groter dan de bestaande user base.


Sommigen waren het erover eens dat deze cijfers aantonen dat de cryptomarkt onvermijdelijker is dan velen willen geloven. Een tweeter beweerde zelfs dat het logisch is dat mensen hun crypto-assets vasthouden voor de lange termijn.
Velen twijfelden echter over de juistheid van de 8% die cryptocurrency zou bezitten, evenals over de opinie van Srinivasan over de relatie van smartphonebezit met de toepassing van cryptocurrency.

‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten

Enquête geeft inzicht in Amerikaanse opvattingen over crypto

De originele tweet linkte naar een verhaal over een door Finder uitgevoerde enquête onder 2.001 Amerikanen waaruit bleek dat minder dan 8% van de Amerikaanse bevolking crypto aangeschaft heeft.
De Finder-enquête bood op zichzelf vrij interessant inzicht in de houding van Amerikanen ten opzichte van cryptocurrency. Van degenen die zich nog nooit met crypto hebben ingelaten, gaf slechts 7,7% aan dat ze dat wel van plan zijn in de toekomst. Redenen die genoemd werden om geen cryptocurrency te kopen, waren onder andere het niet geïnteresseerd zijn, denken dat het te riskant is, het te moeilijk te begrijpen vinden en denken dat het een scam is. Daarnaast zeiden sommigen dat ze wachten op een bubbel die knapt en anderen dat crypto te moeilijk toe te passen valt.

Advertentie

“8% crypto-bezitters” in twijfel getrokken

Veel tweeters vonden het 8% cryptocurrency-eigendom onder Amerikanen moeilijk te geloven en sommigen vermoedden dat de steekproef niet klopte.
Verscheidene trokken ook de conclusie in twijfel dat het aantal smartphonegebruikers de potentiële omvang van de crypto-markt aangeeft. Iemand vergeleek dit met de conclusie dat 60% van de Amerikanen lotto-tickets gaat kopen, omdat die met smartphones gekocht kunnen worden. De statistiek van het smartphonebezit was overigens gebaseerd op een onderzoek van een bedrijf met de naam Zenith dat zei dat smartphonebezit in 2017 met 10% is gestegen en in 2018 met 7% zal stijgen.
Een tweeter betoogde dat smartphones een levensbehoefte vormen, terwijl cryptocurrencies dat niet doen.
Iemand die wel mee kon gaan in de positieve kijk van Srinivasan, zei dat het de reden was om crypto op de lange termijn vast te houden, wat bij anderen dan weer de vraag opriep welke cryptocurrencies te houden en hoeveel ervan te houden.

Cryptogigant Binance deelt BNB uit aan 200 miljoen gebruikers bij jubileum
Cryptogigant Binance deelt BNB uit aan 200 miljoen gebruikers bij jubileum

Srinivasan is niet verlegen

Srinivasan is niet onbekend met controverses. In 2016, als mede-oprichter van 21 Inc. (later omgedoopt tot Earn.com, dat dit jaar nog door Coinbase werd overgenomen), dat destijds meer geld had opgehaald voor cryptocurrency dan enig ander bedrijf, veroorzaakte Srinivasan een stormvloed aan kritiek op Twitter nadat hij tweette dat particuliere blockchain-consortia de algemene acceptatie van blockchain zouden belemmeren, omdat het een van hun doelen was om spelers bij elkaar te brengen die van nature wantrouwend zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie