Sander van Rijn Sander van Rijn
01/01/1970 00:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/1970 00:00

Crypto-platform maakt onomkeerbare overdrachtsfout van $460k

Gitcoin, een web3 platform dat de ontwikkeling van open-source crypto-projecten ondersteunt, heeft een kostbare fout erkend. Het platform maakte per ongeluk voor net iets meer dan $460.000 aan Gitcoin (GTC) crypto over naar een onherstelbaar adres.

Het incident kwam op 6 oktober aan het licht als gevolg van een overdracht uit de schatkist van Gitcoin. Volgens de projectleider CoachJonathan had dit behoorlijke bedrag het oorspronkelijke doel om financiële middelen toe te wijzen aan een budgetvoorstel met betrekking tot merchandise, memes en marketing.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

460k Amerikaanse dollar voor ontwikkelaars in rook op

In plaats van de digitale munten over te maken naar een adres met meerdere handtekeningen werden ze verzonden naar een  Gitcoin-tokencontract. Door deze pijnlijke fout zijn de fondsen in het tokencontract vastgelopen en kunnen ze niet meer worden teruggewonnen.

De totale hoeveelheid aan 521.440 GTC-munten had een waarde van ongeveer 460.000 Amerikaanse dollar op het moment van het incident. Na de mislukte overdracht hebben ontwikkelaars van Gitcoin-core onderzocht of er een terugtrekfunctie was.

Ook heeft het ontwikkelaarsteam gekeken naar de mogelijkheid om het contract te upgraden. Het upgraden van het contract had de situatie waarschijnlijk niet meteen verbeterd. Echter had dit de kans op het herstellen van deze overdracht wel vergroot.

Advertentie

Overdrachtsfout door crypto-platform niet te herstellen

Helaas bleek geen van beide opties haalbaar. Hierdoor worden de fondsen als verloren beschouwd. Gitcoin kondigt aan wél maatregelen te zullen nemen om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen. Ook wil het platform meer verantwoording af leggen in geval van incidenten. CoachJonathan benadrukte:

“Grote token houders en multisig ondertekenaars hebben een verantwoordelijkheid om extra zorgvuldig te zijn als het gaat om het omgaan met fondsen die niet van hen zijn (inclusief ikzelf).”

Het opzichzelfstaande incident werpt een schaduw op de gebruikersvriendelijkheid van crypto in web3. Op het forum van Gitcoin wordt druk gespeculeerd over het verlies van de GTC-munten. Er werd commentaar gegeven door getuigen als: “Crypto UX helaas echt kapot is als dit kan gebeuren.”

Het platform Gitcoin blijft zich inzetten om web3-ontwikkelaar te ondersteunen bij het financieren van hun open-source projecten. Deze gebeurtenis staat echter in het netvlies geschreven. Het benadrukt de noodzaak van uiterste zorgvuldigheid bij het omgaan met crypto-fondsen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Advertentie