Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
06/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 06:00

Crypto wallet bedrijf krijgt $52 miljoen van PayPal

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

Magic, een snelgroeiend Web3 bedrijf voor crypto wallets uit San Francisco, heeft afgelopen week maar liefst $52 miljoen opgehaald in een investeringsronde. De investeringsronde werd geleid door PayPal Ventures, de investeringstak van de wereldwijde betalingsgigant PayPal en werd gesteund door Cherubic, Synchrony, KX, Northzone, and Volt Capital. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Magic breidt uit in EU en Azië

Magic biedt Wallet-as-a-Service (WaaS) aan. Het is een dienst die het mogelijk maakt voor bedrijven om eenvoudig crypto wallets te integreren in hun bestaande infrastructuur zonder de noodzaak om de onderliggende blockchain technologieën te ontwikkelen. Het bedrijf wordt op het moment geschat op $500 miljoen. Partner van PayPal Ventures, Alan Du, had het volgende over Magic te zeggen:

“Massale adoptie van web3 is een hot topic en Magic faciliteert dit met een veilige en eenvoudige oplossing. We zijn er trots op dat we in Magic investeren en geloven dat het bedrijf het groeiende aantal web3 use-cases onder wereldwijde merken zal stimuleren.”

Magic zal het geld inzetten om extra functionaliteiten aan zijn dienst toe te voegen en ter bevordering van bestaande gebruiksmogelijkheden. Het bedrijf is ook van plan om uit te breiden naar de Europese Unie (EU) en de Azië-Pacifische (APAC) regio’s.

De CEO van Magic, Sean Li, benadrukt dat globale merken steeds meer de potentie en de kracht van crypto beginnen te erkennen. De CEO liet weten dat het bedrijf met verschillende Fortune 500 bedrijven werkt om Web3 toepassingen toegankelijker te maken voor de algemene consument. Tot nu toe is het bedrijf al goed op weg met meer dan 20 miljoen unieke wallets.

Advertentie

PayPal zet in op crypto ontwikkelingen

De investering door PayPal Ventures is ook een indicatie van de groeiende belangstelling van traditionele financiële instellingen voor blockchain-technologie. PayPal zelf heeft onlangs crypto-handelsdiensten geïntroduceerd voor zijn gebruikers. PayPal stapte de wereld van crypto eind 2020 in en dat ging gepaard met de start van de bullmarkt.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie