Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2024 16:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2024 12:45

Cryptobeurs Uniswap reageert op beschuldigen SEC: “wij zijn klaar om te vechten”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Uniswap overtreft nu Bitcoin in inkomsten door ongekende groei

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Uniswap Labs heeft gereageerd op een zogenaamde Wells notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die dreigt met een mogelijke handhavingsactie tegen het bedrijf.

Argumenten van SEC “zwak en fout”

Uniswap heeft aangegeven niet bang te zijn om de strijd aan te gaan met de SEC in de rechtbank. In een blogpost van 21 mei laat de juridische afdeling van Uniswap weten dat de SEC geen belastinggeld zou moeten verspillen aan een zaak tegen hen en zijn de argumenten van de SEC “zwak en fout”, omdat zij alle tokens als securities categoriseert.

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vindt binnenkort een stemming plaats over een wet die de regelgeving voor crypto kan veranderen. Als deze wet wordt aangenomen, zal de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de bevoegdheid krijgen om specifieke handhavingsacties te ondernemen. Dit zou betekenen dat de zaak van de SEC niet meer van toepassing is.

Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin – markt in spanning
Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin - markt in spanning

Verregaande gevolgen voor Uniswap

Een mogelijke rechtszaak met de SEC werd door Marvin Ammori, hoofd van de juridische afdeling bij Uniswap, vergeleken met wetgeving die eerder de innovatie van het internet zou hebben beperkt. Hij acht de kans groot dat de SEC de zaak zal verliezen en komt dit hun autoriteit niet ten goede.

Volgens de SEC is Uniswap specifiek bedoeld voor het handelen in securities. Uniswap ontkent dit. Wel blijft er onzekerheid over de vraag of Ethereum (ETH) als security kan worden beschouwd. Uniswap benadrukt hierbij dat hun platform voornamelijk wordt gebruikt voor het automatisch swappen van tokens op de Ethereum-blockchain

Een winst van de SEC in de zaak zou volgens Uniswap verregaande gevolgen kunnen hebben voor de Amerikaanse cryptoinvesteerder. Zij zouden hierdoor namelijk gedwongen worden om buitenlandse protocollen te gebruiken voor het aanschaffen van crypto. Het ontmoedigen van toekomstige innovaties is volgens hen niet in het belang van de Amerikaanse markt.

Uniswap is ervan overtuigd dat ze sterk staan en blijft vasthouden aan hun standpunt. De SEC zou zich volgens Uniswap moeten richten op het bevorderen van open-source technologie in plaats van deze uit angst voor innovatie te reguleren.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie