Home Nieuws Wallets en Exchanges Cryptocurrency-exchange Binance voert komende nacht systeem-upgrade uit

Cryptocurrency-exchange Binance voert komende nacht systeem-upgrade uit

- Advertentie -

Na de hack op cryptocurrency-exchange Binance, is de exchange nu van plan om op 15 mei volledig de deuren te sluiten om een upgrade uit te kunnen voeren. Tijdens het onderhoud, dat 6 tot 8 uur zal duren, zal traden op Binance niet mogelijk zijn.

Hackers wisten vorige week ruim 7.000 bitcoins te stelen van Binance. Dit lukte hen door onder andere gebruik te maken van de API’s van de gebruikers. De hackers gingen volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), geduldig te werk. Pas toen ze een grote hoeveelheid gebruikersgegevens in handen hadden, sloegen ze in een grote slag toe. De waarde van de gestolen bitcoins was op dat moment ruim $40 miljoen.

Na de hack hield CZ een ask-me-anything sessie waarin hij in ging op vragen over de hack. Echter gaf hij daarin weinig specifieke details vrij, en ook in de dagen erna bleven de details veelal achterwege. Wel maakte de exchange bekend wat het na de hack heeft gedaan om dergelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen.

De markt leek zich overigens niets aan te trekken van de hack. Bitcoin steeg namelijk tot grote hoogtes, en bereikte onlangs het hoogste prijsniveau sinds juli vorig jaar.

Komende nacht, rond 5 uur Nederlandse tijd, zal de exchange gedurende 6 tot 8 uur niet gebruikt kunnen worden vanwege de upgrade die dergelijke hacks moet voorkomen. CZ schrijft in een blogpost:

Zodra de upgrade is voltooid, zullen we een aankondiging doen en gebruikers 30 minuten de tijd geven om orders te annuleren, stortingen te verwerken, geldopnames te doen en alle andere accountgerelateerde functies te gebruiken voordat de volledige handel wordt hervat.

Binance is op het moment van schrijven de tweede grootste cryptocurrency-exchange met een handelsvolume van $2.8 miljard. Dit handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met maar liefst 85%.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.432,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.454,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.461,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.519,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.684,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...