Thom Derks Thom Derks
16/12/2022 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 09:50

De Nederlandsche Bank: KuCoin opereert illegaal in Nederland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
De Nederlandsche Bank: KuCoin opereert illegaal in Nederland

Foto: JPstock / Shutterstock.com

De Nederlandse Bank (DNB) laat middels een verklaring weten dat crypto exchange KuCoin illegaal opereert in Nederland. Het beursplatform heeft zich niet geregistreerd en mag om die reden officieel zijn dienstverlening niet aanbieden in Nederland.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange in strijd met de wet

MEK Global Limited, een bedrijf geregistreerd op de Seychellen dat handelt onder de naam KuCoin in Nederland, heeft geen DNB-registratie.

“Dit betekent dat MEK Global Limited in strijd handelt met de wetgeving omtrent witwassen en terrorismefinanciering en dat het illegaal handelsmogelijkheden en wallets aanbiedt.”

In de verklaring staat overigens niet wat DNB van plan is als KuCoin op deze manier doorgaat in Nederland. De kans is aanwezig dat de crypto exchange op korte termijn boetes kan verwachten van de centrale bank van Nederland.

Klanten van KuCoin zijn overigens veilig en overtreden de wet niet door het platform te gebruiken. Op dit moment heeft KuCoin nog niet op de beschuldigingen van DNB gereageerd.

Advertentie

KuCoin is gigantisch

KuCoin is een van de grootste beursplatformen ter wereld. Het handelshuis is actief in meer dan 200 landen over de hele wereld en heeft miljoenen gebruikers. Ook qua handelsvolume behoort het tot de grootsten van de industrie. Wat dat betreft is het vreemd dat het bedrijf niet de moeite neemt om een licentie te verkrijgen in Nederland.

De kans is aanwezig dat de juristen van het platform van oordeel zijn dat het prima op deze manier kan opereren, totdat de druk van DNB te groot wordt. Als het daadwerkelijk boetes krijgt, is de kans aanwezig dat het in rap tempo alles in het werk stelt om alsnog een vergunning te krijgen.

Binance opereert een beetje op dezelfde manier. Die bitcoin (BTC) beurs probeert vaak ook zo lang mogelijk op illegale wijze door te gaan, totdat het problemen krijgt en dan pas actie onderneemt. Helaas is dat mogelijk voor grote partijen die kunnen rekenen op de steun van een gigantisch leger aan juristen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie