Roy van Krieken Roy van Krieken
08/05/2024 14:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2024 10:59

Decentrale exchange dYdX haalt belangrijke mijlpaal in bitcoin bullmarkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto verbieden? Niet mogelijk - deze beurs voor iedereen toegankelijk

Foto: Dean Drobot/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is de afgelopen maanden hard gestegen, wat de cryptomarkt logischerwijs een enorme boost heeft gegeven. De industrie heeft zijn bullmarkt-territorium met overtuiging betreden, en ook het populaire decentrale handelsplatform dYdX plukt hier de vruchten van. De decentrale exchange (DEX) groeit op vele fronten en heeft nu een bijzonder indrukwekkende mijlpaal bereikt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

100 miljard crypto-handelsvolume

dYdX vond in 2019 het levenslicht en heeft sindsdien een indrukwekkend pad bewandeld. Decentrale beurzen an sich zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, grotendeels veroorzaakt door het falen van verschillende gecentraliseerde cryptobedrijven.

Wat dacht je van het onverwachte faillissement van crypto exchange FTX? Bij een DEX als dYdX loop je wat dat betreft geen risico om de toegang tot je cryptofondsen te verliezen. In tegenstelling tot gecentraliseerde exchanges (CEX’s) blijf je zelf de baas over jouw cryptomunten.

De opmars van dYdX binnen het landschap van decentrale beurzen springt echter ver boven de concurrentie uit, alsmede het aanbod van complexe handelsproducten zoals perpetuele contracten.

Sinds oktober vorig jaar draait de toonaangevende DEX op zijn eigen ‘dYdX Chain’, een blockchain specifiek ontworpen voor het handelsplatform. Het zelfstandige netwerk stelt het platform in staat om een van hun kernwaarde, volledige decentralisatie, tot in de nopjes uit te voeren met tevens een hoge snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Het op zichzelf staande netwerk heeft recentelijk een opmerkelijke mijlpaal bereikt met een cumulatief handelsvolume van maar liefst $100 miljard, zo werd op 10 april op socialmediaplatform X verkondigd.

Advertentie

Unieke crypto DEX, populariteit groeit

De bijzondere mijlpaal toont de groeiende acceptatie en het gebruik van dYdX binnen het concurrerende landschap van decentralized finance (DeFi), Steeds meer crypto-fanaten zoeken hun toevlucht in decentrale handelsplatformen, vanwege de wens voor meer privacy, veiligheid en controle over hun digitale activa.

Een uniek kenmerk van dYdX is dat het handel met hefboomwerking mogelijk maakt, waardoor het zich onderscheidt van andere platforms. Bovendien kunnen handelaren de eigen token van de exchange, DYDX, verdienen met het uitvoeren van transacties, die ze kunnen staken voor een rendement tot 30% APY in USDC. Daarnaast worden alle transactiekosten onder validators en stakers verdeeld voor een extra zakcentje..

dYdX is momenteel al de op-één-na-grootste decentrale crypto exchange van de industrie met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1,1 miljard. Het mag zichzelf vandaag de dag een van de meest liquide DEX’s voor derivatenhandel noemen.

Ook in ons eigen land is dYdX razend populair. Neem net als duizenden andere Nederlanders een kijkje op het populaire dYdX en handel tegen de laagste tarieven met alle mogelijkheden die een decentrale exchange te bieden heeft.

Ga naar dYdX

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie